Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
17. maja 2022

Druga dirka slovenskega pokala SloXcup letos tudi za točke UCI prve kategorije. Ob vrsti tujcev tudi najboljši domači kolesarji in kolesarke.

V nedeljo 22. maja bo v centru Kamnika ponovno živahno. Calcit Bike Team prireja 24. kamniški kros, kar je hkrati druga dirka pokala SloXcup. Obeta se močna zasedba domačih in tujih tekmovalcev, trenutno je na listi prijavljenih ekip poleg slovenskih najštevilčnejša mladinska italijanska ekipa Cube Crazy Victoria Bike.

Lani so se po kamniških koreninah kolesarji borili za naslove državnih prvakov, tokrat je dirka ponovno mednarodna, kategorije UCI C1. Osemkratna zmagovalka dirke Tanja Žakelj v Kamnik pride, prav tako bo na domači dirki nastopil najboljši Slovenec Rok Naglič.

Na startu bo pestra zasedba tujih tekmovalcev, med prijavljenimi so Italijani Daniele Braidot, Filippo Fontana (oba C.S. Carabinieri) in Mirko Tabacchi (RDR Factory Team), nastopili bodo tudi Poljaki, Nemci, Madžari, Avstrijci, prvič tudi Južnoafričan Daniel van der Walt (Computer Mania MTB Racing Team) ter madžarski državni prvak Zsombir Palumby (SVS Pro Team).

Med članicami bodo poleg slovenskih predstavnic Tanje Žakelj (Unior – Sinter Factory Racing), Vite Movrin (Energijateam.com) in Maruše Knap (Calcit Bike Team) na štartu tudi predstavnice Avstrije, Italije, Madžarske in Poljske.

Razgibana in tehnično zahtevna proga

xc kamnik

Že nekaj let na kamniški dirki ni tradicionalne skakalnice, a kljub temu trasa ne dopušča veliko počitka. Dolžina velikega kroga, ki poteka po starem mestnem jedru, na Žalah in Zapricah, je 4210 metrov, premagati bo potrebno 208 višinskih metrov razlike. Na progi sta dve tehnični in okrepni coni, točno število krogov bo določeno pred dirko.

Časovnica

Dopoldan se bodo na trasi pomerile mlajše kategorije, prvi start najmlajših (U7) bo ob 9. uri, sledijo kategorije U9, U11, U13 in U15.

Ob 12. uri je start članic in mlajših članic, ki si bodo progo delile z moškimi in ženskami amaterskimi in veteranskimi kategorijami ter ženskimi kategorijami U19 in U17.

Kot zadnji bodo ob 14. uri nastopili člani in mlajši člani ter kategorije U19 in U17.

Za piko na i pa bo po koncu tekmovalnega dela dirka najmlajših na poganjalčkih, ki so vedno deležni glasne navijaške spodbude.

xc kamnik kamniški kros

Podrobnosti na xc-kamnik.calcit-bike.com

www.sloxcup.com

Vrstni redi v živo v nedeljo

Fotografije prijavim.se

Preberi še

Tanja Žakelj in Nadir Colledani zmagovalca XCO Vrtojba
To so državni prvaki 2021 v olimpijskem krosu

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam