Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
22. maja 2015

Konec tedna v Novem Mestu na Moravskem prva dirka XCO dela svetovnega pokala s Tanjo, Blažo in Gregom.

In spet se začenja. XCO svetovni pokal v gorskem kolesarstvu seveda. Letos brez začetka na južni hemisferi in zato nekoliko pozneje. A zato bodo tu vsa klasična prizorišča.

23.-24.05.15 Nove Mesto na Morave (Češ) XCO
30.-31.05.15 Albstadt (Nem) XCO
04.-05.07.15 Lenzerheide (Švi) XCO/DHI
01.-02.08.15 Mont-Sainte-Anne (Kan) XCO/DHI
08.-09.08.15 Windham (ZDA) XCO/DHI
22.-23.08.15 Val di Sole (Ita) XCO/DHI

Seveda največ pričakujemo od naših deklet, a veseli bomo vsakega nastopa v katerikoli kategoriji.

Tanja Žakelj gre v sezono, po njenih besedah, popolnoma pripravljena. Tako fizično kot psihično. Zdaj že zrela tekmovalka in zaradi tega sezono pričakuje mirno in zbrano. Pri opremi ni večjih sprememb in zato tudi ne neznank. Potopno sedežno oporo bo uporabljala ali pa ne glede na konfiguracijo proge. Najbolj važno pa je, da verjame vase in v svoje sposobnosti in to je ključ do uspeha. In cilji so visoki!

Blaža Klemenčič je glede pripravljenosti še neznanka. Visoke številke v zgodnji pomladi je prekinila poškodba kolena. Sprva je kazalo na krajši počitek, ki pa se je na žalost raztegnil na dva meseca. Vmes je bilo veliko rehabilitacije, pa tudi sprememba opreme. V zadnjem času so številke spet prave, tudi testna tekma v pravi konkurenci je pokazala dobro formo. Privajanje na novo kolo je prav tako minilo brez težav. Po svojih besedah ima dober občutek in se počuti pripravljena za največje dirke.

Tina Perše je v letošnjem letu pokazala velik napredek. Motivacija in veselje na kolesu sta jo postavili bliže domačima tekmicama. Čeprav seveda je razlika še velika, lahko prav tekme v najmočnejši konkurenci le to pomagajo zmanjšati. Nastopila bo na izbranih tekmah v svetovnem pokalu in poizkušala seveda narediti najboljše. Cilj so seveda uvrstitve za točke. V Novem Mestu je še ne bo, začela bo z Albstadtom.

Moški del tako visokih ciljev še nima

Grega Krajnc bo v svoji kategoriji (do 23 let) poizkusil priti med najboljše, a se z rezultatom ne obremenjuje. Od njega se pričakuje dirkanje po najboljših močeh, ki s kančkom sreče lahko prinese kako lepo uvrstitev. Dirkanje na cesti mu je prineslo vzdržljivost, ki jo potrebuje na dirkah z več krogi. Pričenja v Novem Mestu in zaenkrat ima v načrtu še Albstadt.

Občasno bomo na dirkah v svetovnem pokalu videli tudi koga drugega iz slovenske elite, a se bodo le ti odločali glede na formo in seveda finančne zmožnosti.

Vsem pa seveda želimo kar največ uspeha. Da bodo zadovoljni predvsem sami in s tem bomo zadovoljni tudi njihovi navijači.

V Novem Mestu bodo dirke mlajših članov ter obeh elitnih kategorij v nedeljo, prenosi bodo na ogled na www.redbull.tv.

Vir: UTT in športniki

UCI Mountain Bike World Cup presented by Shimano na uci.ch

Na uvodni fotografiji štartno-ciljna ravnina stadiona Visočina v Novem Mestu, ki pozimi gosti tudi tekače in biatlonce.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam