6. februarja 2013

Skoraj brez Slovencev na zimski ligi v Puli, K. Humar za foto tedna na Vital MTB, Kiko za športnika Kanala, J. Žabjek vabljen med elito, turni v PD Tolmin, nov datum za XCO Premantura, dalmatinska liga.

Zimska liga 6
Nedeljsko šesto preizkušnjo zimske lige v Šijanskem gozdu na obrobju Pule je dobil Marcello Soppani (SC Cottur ASD) pred Sandijem Bažonom (Keindl sport) in Matkom Grujićem (Adrenalina). Slovenci so tokrat ostali doma, izjema je bil zamejec Tomaž Čefuta (MTB Prosek Kontovel) na 10. mestu med 63 uvrščenimi.
Soppani je pred sedmim krogom, ki bo to nedeljo na Grobniku, trdno na čelu razvrstitve. Janez Dejak (Energijateam.com) je zdrsnil že na 9. mesto.

Na uvodni fotografiji namesto najhitrejšega tokrat najlepši iz Šijane. Foto Prosecco XCountry Circuit.

Humar za foto tedna
Na Vital MTB so fotografijo Klemna Humarja z manekenom Janom Peršetom v snegu na Veliki planini izbrali za fotografijo dneva, zdaj pa se poteguje za fotografijo tedna in nagrado – čevlje 5.10. Nič nismo rekli, komu daj glas tukaj

Medveščka za športnika Kanala
Daj svoj glas lani uspešnemu 4X tekmovalcu, letos enduro specialistu Kristjanu. barlibero-kanal.si

J. Žabjek lahko med elito
Član ekipe Unior Tools Team je 4. mladinec na lestvici UCI v spustu in tako eden od petih, ki imajo v sezoni 2013 pravico nastopati v svetovnem pokalu med člani. “Te možnosti ne nameravamo izkoristiti, saj je bolje, da nastopa med vrstniki,” pravi vodja ekipe Tine Mahkovec.

TKO v PD Tolmin
Nedavno so v planinskem društvu Tolmin ustanovili turnokolesarski odsek.
Objava na pdtolmin.si
Tema na Tabli

XCO Premantura 13. aprila
Prireditelji mednarodne dirke v krosu XCO Premantura pri Puli so objavili nov datum dirke: namesto 1. april zdaj 13. april, pa še kategorijo so dvignili na C1. koledar mtb.si

Zimska MTB liga Dalmacije
V vsem tem snegu za občutek o malo južnejši zimski ligi, dalmatinski, poročilo na bicikl.com.

Sledite nam