29. junija 2011

Blaža 12- na SP v maratonu. Prvi King of Flow na Pohorju. Sokol jun/jul. Poročilo Wild Wombat. DH Ivanščica Vauhu. Beskidy MTB Poljska. Mojster Cec in njegova delavnica.


Blaža 12. na SP v maratonu

Nedeljski maraton Gunn Rita v Montebelluni (bogsigavedi, zakaj Italijani tako radi poimenujejo prireditve po še živih asih, potem pa še mi ponavljamo za njimi) pri Trevisu je bil letos tudi svetovno prvenstvo v tej disciplini. Blaža Klemenčič, ki ima v tej disciplini že srebro in bron, je naskakovala naslov, odnesla pa 12. mesto z 20 minutami zaostanka. 25 km pred ciljem 98 dolge preizkušnje je bila še vodilni skupinici, potem pa izgubila stik z njo. Med moškimi na 115 km trasi je bil edini slovenski predstavnik Lenart Noč, ki je zasedel 51. mesto. Zmaga sta Danka Annika Langvad in Švicar Christoph Sauser.
Vrstni redi in vse drugo na gunnritamarathon.com
V videu je pa videt kot cestna dirka … hvala bogu vsaj za 29erje!
Na uvodni fotografiji vodilna skupina kolesark z Blažo v dresu slovenske reprezentance (št. 20). Foto gunnritamarathon.com

Prvi “kralj flowa” je Želva
V pohorskem parku so minulo nedeljo izvedli prvo tekmovanje serije King of Bikepark. Po t.i. Flow progi so se udeleženci spustili dvakrat, štel je boljši dosežek. Najhitrejša sta bila Alen Šumandl (v 4X znan kot Šumandelj) in edina ženska udeleženka Linda Paluc.
Nalednja preizkušnja bo King of Freeride 23. julija. Več o seriji
Poročilo z videom

Revija Sokol, junij-julij 2011
Dvojna poletna številka prinaša:
– reportažo s sarajevskega Valterja
– Jani Gogala je oddirkal svojo Franjo (malce zmede, da s trenerjem oba pišeta v prvi osebi, kajneda?)
– ljubljanska mestna kolesa
– reportaža z DOS Extreme
– mini test: očala adidas Supernova Pro
– novosti: Sram 2012
– reportaža iz kolesarskega parka Jamnica na Koroškem
– Tomaž Kučan je jezdil kolo Specialized Epic S-Works
– Nataša Prah je kolesarila v dolini Radovne

Do 8 ur z Vombatom
Sobotni Wild Wombat, 2-, 4- in 8-urno dirko v Gnasu na avstrijskem Štajerskem. Poroča udeleženec Robert Brodarič, ki smo mu v sodelovanju s prirediteljem podelili brezplačno štartnino:
Vreme je bilo sončno in toplo, dan prej je deževalo, tako da je progo, ki je potekala večji del po gozdu, dodobra namočilo.
Proga je bila mešanica asfalta, gozdne ceste, singlce, peš poti in tehničnih delov čez gozd med drevesi. Za vozit je bila super. Vozil sem z AM peciklom s 15 cm hoda, dvema verižnikoma in bashringom, večina je uporabljala čiste XC
pecikle, karbonske hardtaile in fulije.
Moja vožnja je potekala dobro: po gozdu sem prehiteval jaz, na asfaltu pa hardtaili mene. Največ težav sem imel
v prvem krogu, kjer sem že na prvem zelo strmem travnatem vzponu strgal verigo. Po popravilu sem bil zadnji, tako da sem se v prvem krogu še izgubljal, potem pa je bilo vse lažje.
V kategoriji 2 uri solo sem bil šesti. Užival sem od štarta do cilja.
Vrstni redi in fotogalerija

Miri in Dule v divji ligi
Miran Vauh se je morda v nedeljo odpravil v malce prenizko ligo oziroma vsaj na dober trening pred DP, na neuradno dirko v spustu na Ivanščici pri Varaždinu. Zmagal je pred Dušanom Lepošo, ki je šel definitivno na napačno dirko, saj je hkrati v Kranjski Gori potekalo prvenstvo masters, in Janezom Bajdo. Takole poroča DropBike

Morda najtežja evropska etapna dirka – Beskidy
Borut Ramšak – Moko in Emil Makan sta prejšnji teden nastopala na štiridnevni etapni preizkušnji Beskidy MTB na Poljskem. Preživela sta, česar ne more reči kar nekako tretjina udeležencev!
Poroča MTB Koroška

Mojster Cec
Za konec pa še en video, promo za kolesarski servis spustaškega asa Jana Cestnika.

Sledite nam