Svetovno prvenstvo, Jaka Remec
10. novembra 2022

Ta vikend v Abu Dhabiju za naslove svetovnih prvakov tudi v disciplini BMX park, edini slovenski reprezentant pa Jaka Remec.

Združeni Arabski Emirati gostijo letošnje svetovno prvenstvo v urbanih športih, med katere spadajo BMX prostega sloga (park in flatland) in kolesarski trial. V Abu Dhabi je odpotoval tudi Jaka Remec, ki bo z nastopi začel jutri. Jaka bo eden izmed 63 tekmovalcev, ki se bodo potegovali za naslov najboljšega na svetu v BMXu prostega sloga v parku. Konkurenca bo močna, Jaka pa je letos že dokazal, da lahko pride v finale na tekmovanjih s kategorizacijo UCI. Čeprav je imel nekaj težav s poškodbami, je Jaka na zadnjih treningih pokazal, da ni izgubil občutka za “letenje”, niti za izvedbo najtežjih trikov.

Jaka Remec na Pannonian Challenge 2022. Foto Marin Stupar.

Jaka pred tekmovanjem pove sledeče:

“Park je zanimiv in mi načeloma kar odgovarja, edino ‘jump box’ je tista stvar, ki me nekoliko skrbi. Prvi trening je bil kar težak in nisem naredil vseh tistih stvari, ki bi jih moral. Tako da bom moral jutrišnji trening, ki bo trajal pol ure, maksimalno izkoristiti. Konkurenca je resnično huda. Vsi so čisto ‘nafurani’. Iz vsake države so samo najboljši tekmovalci. Ravnokar pišem svoj jutrišnji run. Potrudil se bom maksimalno, potem bomo pa videli. Se pa vsekakor pozna razlika v napredku vseh tekmovalcev in še vroče je za znoret in je tudi vožnja s kolesom nekaj čisto drugega kot doma!”

Seznam nastopajočih najdeš tukaj.

Vse ostale informacije o prvenstvu so na voljo na uci.org.

Jaka na Instagramu: @jakaremec

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri UCI BMX freestyle

Preberi še

Pannonian Challenge: Jaka Remec zopet v finalu in s točkami UCI

Sledite nam