23. novembra 2011

Primorci z Budinom na čelu v nedeljo namesto v kranjski megli dirkali na soncu v Ločniku. Malce globje v Italiji razglasili najboljše v XC seriji Alpe-Jadran. Lavrica je hudo mesto – ima Večer zvezd in delavnico za domače kolesarske serviserje. Kdaj in kje 11. predbožična?

Budin in Premrn druga v Italiji
Minulo nedeljo je bila v Ločniku blizu Gorice tretja in zadnja dirka zimskega pokala Furlanije – Julijske krajine v krosu. Poroča kolesar ekipe Orbea Geax Luka Vodopivec:
Medtem ko se je večina slovenskih mtb in cestnih kolesarjev merila na drugi tekmi ciklokrosa v mrzlem in oblačnem Kranju, smo imeli v Ločniku lepo in toplo vreme. Na štartu je se je pojavilo 106 tekmovalcev, od tega trije Slovenci + “uvoženi” Slovenec Alex Kostanjević, ki v letošnji sezoni brani barve Orbee Geax. Matjaž Budin (Orbea) ter Lucijan Premrn (Izvir Vipava) sta dosegla najvišji slovenski urstitvi dneva, oba sta končala na 2. mestu, prvi v kategoriji Open, drugi pa pri masterjih 4. Med člani je bil Kostanjević 4., Vodopivec pa 5.
Budin je bil v vodstvo do zadnjega kroga dirke članov, amaterjev, mladincev in žensk, ko ga je po napaki prehitel Tiziano Carraro, ki je bil nato v cilju nekaj sekund pred njim.
“Štartal sem kar dobro, prvih par krogov smo se še vozili skupaj kot manjša skupina, potem pa sva se z poznejšim zmagovalcem odlepila zasledovalcem. Nekaj časa sva potem vozila skupaj, a sem mu hitro ušel na tehničnem delu, kjer se je izkazalo, da mu ne gre najbolje. Vozil sem se nekje 10-15 sekund pred njim in nadzoroval dirko. Na ravninah je bil res močen in se mi je približal, a sem mu jaz potem na tehniki spet ušel. V zadnjem krogu sem naredil manjšo napako, razlika se je zmanjšala in na ravnini proti cilju me je prehitel. Na kolesu sem šele slaba dva tedna in sem kar malo presenečen nad današnjim nastopom. Se vidimo na ciklokrosu!”
Vsi vrstni redi (PDF)
Več o Lukovem blogu

Na uvodni fotografiji Budin in za njim Kostanjević a.k.a. Castagnaviz v prvem vzpončku kroga v Ločniku. V kratkih hlačah za vse tiste, ki smo tičali v megli. Foto Orbea Geax.

Podelili priznanja za XC pokal Alpe-Jadran
V soboto so v Spilimbergu podelili nagrade za najboljše v razvrstitvah letošnjega pokala Alpe-Jadran v krosu.
Slovenci na “štengah”:
U15: 1. Blaž Govekar (Orbea Geax); amaterji: 2. Jaka Tancik (EnergijaTeam.com); master V: 2. Tine Zupan (Sova Scott); elite m: 3. David Vogrin (EnergijaTeam.com); U23 m: 1. Matic Pirš (Calcit bike team GT), 2. Domen Vogrin (Sloga 1902); ž elite + U23: 1. Tanja Žakelj (Orbea Geax), 2. Ana Zupan (EnergijaTeam.com), 3. Nina Homovec (Orbea Geax); klubi: 2. Calcit bike team GT.
Ne preveč brskat po lestvicah, ker morda ugotovite, da vsak dirka le v svoji državi (Slovenci še na Hrvaškem), če se kdo odpravi na kakšno dirko še v kakšno državo, pa tako ali tako zmaga v točkovanju. Fin pokal.
Vrhunsko vabilo v “slovenščini” in lestvice

Večer zvezd KZS jutri na Lavrici!
Letošnji večer zvezd, podelitev priznanj najboljšim kolesarjem Kolesarske zveze Slovenije v minuli sezoni, bo jutri, v četrtek 24. novembra, v hotelu Grandvid na Lavrici. Poročamo!

Delavnica “popravi sam”
Project Adventure se je spet lotil prirejanja kolesarskih delavnic – takšnih, pri katerih si boste umazali roke. V treh dvodnevnih večernih terminih vas bodo učili tega, česar se kolesarski servisi najbolj bojijo: kako z lastnimi rokami popraviti svoje kolo!
Prvi termin bo 30. novembra in 1. decembra, sledita še dva v decembru in januarju.
Sodelovali bodo serviserji slovenske kolesarske znamke Cult, orodje je prispeval Unior. Delavnice bodo potekale v trgovini Cult na Lavrici. adventure.si

Kaj je zdaj s to predbožično?
Odgovora na zgornje vprašanje ne poznamo, saj je Milan lani jasno oznanil, da je priredil samo prvih deset. Za enajsto je rezerviran datum 17. december. Ni pa še znano, kdo in kje se bo lotil organizacije.
Tema na Tabli

Parenzana II
Po naključju smo izvedeli: to soboto se bo “dirkalo” po Parenzani, od Lucije do Buj in nazaj, v nedeljo pa še od Buj do Poreča. Štartnine ne, gre za predstavitev projekta Parenzana II. parenzana.net

Začetek oz. nadaljevanje zimske lige
5. Trek zimska MTB liga se po “predigri” na Labinjonskem maratonu začenja v nedeljo 4. decembra s prireditvijo “Z bičikletom v Roč. Druga preizkušnja bo teden dni pozneje v Bujah. FB skupina lige

Sledite nam