17. februarja 2017

Lani festival Trail Days na Južnem Tirolskem privabil 1500 obiskovalcev, maja letos jih v Sloveniji prireditelji pričakujejo še več.

Prejšnji teden smo napovedali festival Trail Days, ki ga bo Kranjska Gora gostila med 25. in 28. majem letos. Luknje v informacijah zapolnjujemo s še nekaj dejstvi, ki smo jih uspeli zbrati.

Večinoma nemško govoreča skupnost

Prireditelj festivala je nemški, partnerji pri organizaciji pa Specialized, Evoc, še nekaj znamk in seveda kranjskogorski gostitelji. Seveda za udeležbo na festivalu ni treba, da prideš s svojim Specom. Teh pa bo kar nekaj na voljo tam, lani je flota testnih koles štela 100 krmil, na njih so udeleženci opravili 700 voženj.

Vseh udeležencev je bilo lani na Južnem Tirolskem 1500, letos pa jih pričakujejo 2000, nam je iz uradnih dokumentov izluščil Jure Culiberg. Upravljalec kranjskogorskega parka nastopa v vlogi koordinatorja festivala, saj povezuje nemške prireditelje z občino Kranjska Gora in lokalnimi turističnimi ponudniki.

Kar 70% lanskih udeležencev je prišlo iz Nemčije, 10% iz Avstrije, vedno pa računajo tudi na nekaj lokalne udeležbe. Glavnino tvorijo napredni gorski kolesarji.

Na pumpi bo glasno

V Kranjski Gori bo prireditveni prostor ob Borovški cesti pod smučiščem. Oder, na katerem bodo zvečer nastopale glasbene skupine (imen vam še ne smemo izdati, nič znanega, a zabavni bendi), bo na mestu starega bencinskega servisa nasproti Sporty bara in trgovine in servisa MTB Republic. Na gramoznem parkirišču okoli policijske postaje bo priložnosti kamp. Lani je v Latschu stalo 250 šotorov in 200 kamperjev in prikolic, ostali si postelje najdejo v hotelih in apartmajih.

Brezplačne prijave, ampak …

Prijave na strani so trenutno zaprte, saj so prvi paket prijavnin že “razprodali”. V navednicah zato, ker so prijave brezplačne, tako kot kampiranje, vodene ture, park in koncerti. Plačati je treba za prevoze z avtomobili (šatle) in seveda hrano.

V glavnem, prijave bodo zopet odprli, le pridno spremljaj stran ali pa se kar prijavi na njihove novice po e-pošti.

Zdaj veš več, o novostih bomo obveščali!

www.trail-days.com

Preberi še
Konec maja festival v Kranjski Gori – Trail Days

Sledite nam