10. decembra 2014

V nedeljo blatno pri Škofji Loki, prijazneje ob morju na Krku. Pa konec Bike Magazina, spremembe pri Poletu, Cavalcata Carsica, Žakljeva za Women Fitness, Mezgec za prijavim.se, najboljši v MTB 2014 na Hrvaškem.


Uspešen prvi CX Loka

V Gorajtah pri Škofji Loki so v nedeljo odlično izvedli tretjo dirko ciklokros pokala. Dirko moških nad 19 let je dobil Aleš Boškin (DEŠ Fleš) pred Matjažem Budinom (Orbea Geax) in Iztokom Kuretom (KD Alpe) na kolesu za ciklokros, ki je lep čas vodil, potem pa zaostal zaradi defekta.
Poročilo in vrstni redi na na prijavim.se Video je na dnu, še dva jutri v Video 1/4ku.

CX Vipava prestavljen
Ciklokros v Vipavi bi moral biti to nedeljo, pa bo 4. januarja. V koledar

Zimska MTB liga, tretji krog
Alen Tomašev (BK Crikvenica) je v nedeljo dobil tretji krog zimske MTB lige, XC Čavlena na obalni progi na otoku Krku. Drugi je bil Kranjčan Miha Vasilenko (Specialized) in tretji Goran Vidas (BBK Istra Bike Labin). Sledil je Janez Dejak (Energijateam.com) na 4. mestu, sedmouvrščeni Tilen Mlinarič (AdriAction) je zmagal v U15, osmouvrščeni Simon Slejko (Rajd) je bil drugi v U50.
Sledi Štrmac pri Labinu 21. t.m.
Absolutni vrstni red in vrstni red po kategorijah
Poročilo na biker.hr

Na uvodni fotografiji Alen Tomašev pred Mišo/Mihom Vasilenkom, foto Vladimir Kalinić/Zimska liga

Manj branja na papirju
O tem sicer nismo zasledili nobene uradne objave, a jesenska trinajsta številka domače revije Bike magazin je utegnila biti tudi zadnja.
Tednik Polet, priloga Dela in Slovenskih novic, pa bo od 1. januarja mesečnik. Vsak drugi četrtek v mesecu bomo tam odslej brali izključno o rekreaciji. Vsak četrti četrtek pa bomo v obeh časnikih dobili prilogo o vrhunskem športu z naslovom Rekord. V bistvu bomo morda brali več.

Kraška ježa
Blaž Uršič (KK Pantal) in Borut Klančič (DEŠ Fleš) sta se kot edina ne-Italijana udeležila “dirke, ki ni dirka” – Cavalcata Carsica.
“Podatka 51 km dolžine in 1300 v.m. ne povesta vsega,” pravi Borut. “Kilometri in kilometri kraških enoslednic, spolzki in ostri kamni ter skale, dolgi peš odseki, blato, orientacija … Odlična preizkušnja vzdržljivosti opreme in organizma!” Blaž je po več zgrešenih odsekih zaključil preizkušnjo v štirih urah in 15 minutah, Klančič pa pol ure za njim. Zmagovalec je potreboval 3:40.

Tanja za Women Fitness
Tanja Žakelj je odgovorila na nekaj vprašanj za spletno stran womenfitness.net

Mezgec za prijavim.se
Luka Mezgec v intervjuju na prijavim.se

Najboljše na Hrvaškem
Hrvatje so razglasili najboljše gorske kolesarje, klube in prireditev leta. Več na biker.hr

Sledite nam