UCI Mountain Bike World Series
29. marca 2023

Znani novi komentatorji in strokovni sodelavci, prav tako kanali, na katerih boš lahko gledal letošnje dirke.

Pri UCI Mountain Bike World Series so objavili vse, kar te utegne zanimati o prenašanju letošnjih dirk v olimpijskem in kratkem krosu, maratonu, spustu in enduru.

S pokritostjo, ki letos prihaja iz novoustanovljenega UCI Mountain Bike World Series, lahko gledalci letos pričakujejo do 135 ur prenosov dirk z brezplačnimi prenosi dirki kategorij U23 in mladincev v olimpijskem krosu in spustu ter polfinalnimi prenosi članskih dirk v spustu. Finalne dirke v spustu in dirke v olimpijskem in kratkem krosu bodo za plačilo na voljo na GCN+ ali Eurosport / Discovery+, kjer sta na voljo.

Mesečna naročnina na GCN+ stane 6,99 evra, letna pa 39,99 evra. Naročnikom je na voljo še veliko drugih kolesarskih prenosov in drugih vsebin, tudi filmov.

Prelomno leto 2023

Leta 2023 bomo prvič deležni prenosov v živo za dirke v olimpijskem krosu kategorij do 23 let in mladinskih preizkušenj v spustu, saj namerava UCI Mountain Bike World Series to brezplačno prenašati na kanalu youtube, na GCN+, Eurosport, discovery+ in GMBN Racing.

Ko gre za dejansko pokrivanje dirk, sporočilo za javnost navaja, da bodo prenosi s pomočjo Warner Bros. Discovery vključevali več kot 20 kamer na progi, kot dodatek obljubljajo še tri tri kamere na dronih.

Enduro in mtb maraton

Medtem ko bodo dirke v spustu, olimpijskem in kratkem krosu deležne številnih prenosov v živo, bo pokritost endura ostala le z video vrhunci po končaniih dirkah oziroma etapah in s kratkimi videi iz zakulisja. V živo boš tako lahko spremljal le merjenje časov. Pokritost maratonskih preizkušenj bo preko video vrhuncev po končanih dirkah in z nekaterimi videi iz zakulisja ter s časi v živo.

Kdo bo letos za mikrofonom?

Voditeljica bo Kate Mason. Ob njej bo dirke v spustu kot strokovni sodelavec komentiral upokojeni DH šampion Cedric Gracia. Dirke v krosu in kratkem krosu pa bodo še vedno v domeni strokovnega komentatorja Barta Brentjensa. V novinarski ekipi bosta Josh Carlson in Hayley Edmonds, Ric McLaughlin pa bo glavni komentator pri poročanju (vrhunci dirk, dnevna poročila …).

Kdo je Kate Mason (@kvlmason)? Gre za komentatorko in voditeljico različnih športnih tekmovanj pri različnih televizijskih hišah. Cedrica Gracie (@cedricgracia), niti Barta Brentjensa, prvega olimpijskega prvaka v krosu, ni potrebno posebej predstavljati. Ric McLaughlin (@ricmclaughlin) je vsem dobro znan iz sveta endura, od tam izhaja tudi Josh Carlson (@joshcarlson__). Hayley Edmonds (@hayleyedmonds) je novinarka, ki v večjem delu deluje za L’Equipe in Eurosport, je tudi moderatorka in sodelavka ekipe, ki skrbi za prenose 24 ur LeMansa.

Več na ucimtbworldseries.com. Še več o celotnem kolesarskem formatu, tudi cestnem, na media.discoverysports.com.

Naslovna fotografija UCI Mountain Bike World Series

Preberi še

Prihaja UCI Mountain Bike World Series
UCI z nekaj novostmi v sezoni 2023

Sledite nam