14. januarja 2013

Od 19. do 28. julija v Mežiški dolini na Koroškem prvi kolesarski festival Črna lukna. Kolesarjenje, merjenje moči na enduru in maratonu ter seveda druženje in zabava.

Po četrt stoletja vse večje priljubljenosti gorskega kolesarstva pri nas bomo Slovenci končno dobili svoj (gorsko)kolesarski festival. To bo Kolesarski festival Črna lukna v Mežiški dolini na Koroškem, ki bo segal kar čez dva konca tedna. Potekal bo namreč med petkom 19. in nedeljo 28. julijem 2013.

Festival je zamišljen kot nekaj za vsakogar, ki pozna strast do vožnje s kolesom izven cest. Združeval bo kolesarjenje po tem koncu Slovenije, kjer so se o prepovedi vožnje s kolesi že sami spravhali* in kjer ne manjka singlov, da jih sanjaš; tudi nekaj tekmovalnega merjenja moči; in seveda druženje. “V festival smo združili najboljše, kar lahko Koroška ponudi na področju gorskega kolesarstva,” pravijo prireditelji.

Močna prirediteljska ekipa

Pod festival se podpisujejo glavni igralci koroškega gorskega kolesarstva: MTB Koroška z Damjanom Kalčičem – Kalčijem z lokalnim spletnim portalom in organizacijo prireditev, Mountain bike nomad z ekipo Dušana Štrucla Dixija in Aneja Štrucla, pionirja slovenskega mtb turizma, ter zaenkrat še manj znan ponudnik snovanja kolesarske ponudbe Greenline Trails Petra Zajca in Mateja Obuja. Poleg bo seveda tudi mtb.si, ki mu ni bilo treba dolgo iskati pravega partnerja za razširitev ideje rojstnega dneva mtb.si (furanje + zabava) v festival.

Od endura do maratona

Če gremo malce bolj v podrobnosti, bo festival od 19. do 28. julija vseboval:
– kolesarjenje v parku Jamnica v okolici EkoHotela kmetije Koroš
– vodeno in samostojno kolesarjenje po koroških gozdovih, planjah in vrhovih
– prvi vikend tridnevno enduro tekmovanje z uličnim prologom na Ravnah na Koroškem
– za konec pa še maraton Črna lukna.

Pokrovitelj festivala Black Hole Bike Fest
{loadposition inside}

Tako to ne bo klasičen festival s celodnevnim središčem dogajanja na prireditvenem prostoru, saj bo čez dan vsakdo kolesaril na sebi najljubši način in na sebi primernih terenih. Od Raven do Črne in naprej, tudi čez mejo, kjer spomladi na Peci odpirajo gorskokolesarski park. Zvečer pa bo na vrsti druženje, izmenjava vtisov in načrtovanje avantur za naslednji dan. Tudi nastanitev bo razpršena po dolini, za premikanje med točkami in olajšanje tur pa prireditelji načrtujejo pravo avtobusno linijo, s prostorom za kolesa kakopak.

Iz prihodkov festivala bodo oblikovali takoimenovani zeleni sklad, iz katerega bodo urejali poti.

Toliko za dražljaj in da si rezervirate datume, več vključno s spletno stranjo festivala sledi!

*spravhati se – pomeniti se

Sledite nam