6. aprila 2018

Trije osrednji spremljevalni dogodki šestega gorskokolesarskega festivala na Koroškem so dan za urejanje poti, dan za kolesarke in dan za mlade kolesarje, vsi trije s Specializedovimi zvezdniki.

Že od vsega začetka leta 2013 je bil festival Black Hole v Mežiški dolini zamišljen kot dogajanje čez dva vikenda z glavnima dogodkoma – maratonom na en in enduro preizkušnjo na drugi vikend. Pa tudi med tednom ni bilo nikdar dolgčas. In tudi letos, ko na zaključni vikend Koroško prvič obišče svetovna serija v enduru, ne bo dolgčas niti za trenutek.

Ponedeljek – urejanje

Ko si bodo udeleženci sobotnega krosa za mlade serije SloXfun v Lešah že malo odpočili, maratonce pa bodo po nedeljski dirki mišice še pošteno pekle, bo v ponedeljek 25. junija dan državnosti tokrat tudi dan vihtenja ročnega orodja. V Trail parku Jamnica se zberejo vsi, ki bi radi pomagali pri urejanju poti in se tudi kaj naučili. Dnevu se bo reklo “Specialized Dig Day”, saj bodo rokave zavihali tudi zvezdniki Hannah Barnes, Jared Graves in Curtis Keene. Delovodja bo gostitelj Anej Štrucl. Nekaj orodja je pri hiši, a ni odveč, če kdo kaj prinese s seboj.

Po nekaj uricah dela sledi zasluženo kolesarjenje, temu pa piknik.


Ekipa MTB Nomada in Black Hole Bike Festivala na prvi delavnici urejanja poti v Jamnici. Foto Peter Zajc.

Torek – kolesarke

V torek 26. junija pridejo na vrsto kolesarke. Saj so vedno dobrodošle tudi na furah s kolesarji, kakšen dan, rezerviran samo za njih, pa se jim tudi prileže. Zato “Specialized Women’s Day”. V Jamnici bo Britanka Hannah Barnes vodila malce zahtevnejšo enduro turo, vodnice in vodniki Mountain bike Nomada pa prevzamejo skupino za manj zahtevno turo.

Od 9. ure dalje.


Kolesarke pred Eko hotelom Koroš preizkušajo spretnost pred odhodom na turo.

Sreda – mladi in še mlajši

Mladi, od najmlajših do najstnikov, se lahko veselijo srede, ko bodo tudi oni kolesarili s Hannah in zvezdnikoma svetovne enduro serije, Avstralcem Jaredom in Američanom Curtisom ter s trenerji Kolesarskega kluba Ravne. “Specialized Kids Day” bo v sredo 27. junija na poti na Poseki na Ravnah popeljal tiste malo starejše, ki se bodo na enduro delavnici učili od najboljših na svetu. Mlajši pa se ne bodo nič manj zabavali na pumptracku malo nižje, ob rokometnem igrišču.

Od 15. ure dalje.

Vnaprejšnje prijave za vse dejavnosti so dobrodošle na info@blackhole-bikefest.com

Od četrtka pa pobudo z ogledi tras in treningi prevzame četrta dirka svetovne enduro serije. Tekmovalna dneva na Peci ter v Mežiški dolini bosta sobota in nedelja.

V soboto bo pod Peco filmski večer s premiero dokumentarnega filma Into the Black o kolesarjenju na novo urejenih poteh v Podzemlju Pece z Ollyjem Wilkinsom, Vidom Peršakom in Anejem Štruclom.

Spored www.blackhole-bikefest.com/schedule

Uvodna fotografija: Ravne so lani dobile asfaltiran pumptrack, ki bo prav prišel za Specialized Junior Day. Foto Andreja Čibron Kodrin.

Sledite nam