Sveže branje, revija Bicikel
12. avgusta 2020

Zanimiv, zopet na stotih straneh in za deset centov manj kot šest evrov. Kaj se skriva za gorkokolesarsko naslovnico?

Vroča poletna številka prinaša obilo tematik za cestne, skoraj nič za makadamkarje in nekaj malega za gorske kolesarje. V ospredje pa tokrat postavljamo intervju z legendarnim Eurosportovim komentatorjem, katerega knjiga z naslovom Magični zateg: svet kolesarstva po Carltonu Kirbyju je nedavno izšla tudi v slovenskem jeziku in sicer pri založbi Aktivni mediji.

Rubrike stalnice so Fotolov in kolumni Tima Podlogarja ter Žiga Jermana. V Fotolovu Tita Koširja najdeš utrinke s cestnega DP, kolumni pa nosita naslova Virus, testi, pogodbe, poleti in dirke ter Raziskovanje domačih cest.

Želiš izvedeti vse o everestingu? Potem boš zagotovo imel nekaj za prebrati. Dobili smo nov izraz za seštevanje višincev na lokalnih vzponih: urednik Boštjan Svete o Triglavkanju.

Med gorskokolesarsko tematiko velja izpostaviti test najnovejšega Cannondale Scalpela. Bil je pod zadnjico enega največjih ljubiteljev te znamke Mateja Kainza. Za tiste, ki imajo radi več hoda, pa Lapierre Spicy Fit 3.0.

Ljubiteljem zdrave prehrane bo zanimiv članek o veganstvu in vrhunskem športu, ljubiteljem reportaž pa Kolesarska odprava v Concordio v Pakistanu.

Rubrika Intervju: Prvi intervju je z Markom Polancem. Odlično branje, predvsem pa pogledi na kolesarstvo nekoga, ki je temu predan že štiri desetletja. Zvezda tokratnega Bicikla je pogovor Uroša Buha z legendarnim kolesarskim komentatorjem televizije Eurosport. To je Carlton Kirby!

Sledite nam