Mednarodne dirkaške, Mariana Salazar
19. decembra 2022

Svetovni pokal CX se je nadaljeval v Italiji, po operaciji se je javila Salazar, Tahnee v zanimivem podkastu, evropski pokal CX na Češkem, nogometni selektor na Cape Epic.

Mariana Salazar

Spustašica iz Salvadorja, svoj čas sotekmovalka Monike Hrastnik pri ekipi Dorval AM, v letošnji sezoni pa del ekipe Les Arcs Mountaibike Team, je pred časom objavila, da je zbolela za rakom. Kako se drži in kako poteka rehabilitacija, sledilce obvešča na svojem Instagramu. @manasalazar

Svetovni pokal Val di Sole

Zmagovalca desete preizkušnje sta evropski prvak Belgijec Michael Vanthourenhout in evropska ter svetovna prvakinja v kategoriji do 23 let, Nizozemka Puck Pieterse. Vanthourenhout je s skoraj samostojno vožnjo v cilj prišel z 39 sekundami prednosti pred rojakom Nielsom Vanderputtejem in 42 sekund pred Švicarjem Kevinom Kuhnom. V ženski elitni kategoriji je Ceylin del Carmen Alvarado zaostala 44 sekund, Manon Bakker pa minuto in 26 sekund. Vodilna v svetovnem pokalu, Nizozemka Fem Van Empel, je zaradi padca predčasno zaključila tekmovanje.

Vrstne rede najdeš na uci.org.

Val di Sole in vrhunci moške dirke

Ciklokros na skoraj popolnoma snežni podlagi. Atraktivno? Morda za gledalce. Niti ni šlo brez poškodb. Najhuje jo je skupil zmagovalec prvih treh letošnjih dirk Eli Iserbyt.

Tahne Seagrave

V podkastu britanska spustašica v pogovoru z Ollyjem in Davijem o lansiranju nove serije FMD Racing, o bratih in sestrah, odkrito o boju s posledicami pretresa možganov, ki ga je utrpela med sezono, in še kakšno zanimivo pove. Tudi o ponovnem odkrivanju same sebe. @tahneeseagrave

Evropski pokal na Češkem

V odsotnosti najboljših tekmovalcev v ciklokrosu, ki so se mudili na dirki svetovnega pokala v Italiji, je bila startna lista v Ostravi nekoliko skromnejša. Nastopali so samo v kategorijah mladincev/mladink in mlajših članov/članic. Vrstni redi na cyclocrossostrava.cz.

Dirke v CXu se selijo v Belgijo

Dan po božiču bo na sporedu enajsta dirka letošnjega pokala v ciklokrosu. Najboljše tekmovalce in tekmovalke bo gostil belgijski Gavere. Dirki svetovnega pokala bosta sledili še dve dirki pokala Superprestige, ki bosta na sporedu 27. decembra (Zolder) in 28. decembra (Diegem).

Luis Enrique

Španski nogometni selektor se je kmalo po izpadu z mundiala odpravil domov in nadaljuje s treningi na kolesu, saj želi marca prevoziti etapno dirko ABSA Cape Epic. Novica na bicikel.com.

Na naslovni fotografiji Mariana Salazar še v dresu prejšnjega delodajalca. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam