Ljubljana MTB Vikend
Casio GShock
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
7. septembra 2021

Furanje, tekmovanja, druženje in dobrodelnost – v Ljubljani in okolici od 10. do 19. septembra. Druga izvedba festivala Ljubljana MTB vikend znova združuje različne klube in organizacije ter ponuja nekaj za vsakega gorskega kolesarja ali zgolj simpatizerja tega športa.

Festival Ljubljana MTB vikend bo potekal v tednu Evropskega tedna mobilnosti, ki je svoje mesto našel tudi v prestolnici in postavlja kolesarjenje na prvo mesto. Ljubljana MTB vikend je predvsem gorskokolesarska zadevščina in namenjena tako aktivnemu sodelovanju kot spremljanju, zato si bomo tudi program pogledali skozi dva načina participacije.

Za furanje

Kralj in kraljica Bike Parka Ljubljana (sobota, 11. 9., Bike Park Ljubljana – Podutik): vsak je boljši v kakšnem elementu kolesarjenja in slabši v drugem. V tem tekmovanju vsak pride na svoj račun, saj so na sporedu štiri discipline, najboljša v seštevku vseh bosta kronana za kralja in kraljico. Vozilo se bo na praktično vseh delih parka, od pumptracka do proge za paralelni slalom, od XC kroga do flow linije. In kar je najboljše – znotraj časovnega okvira prireditve lahko vsak naredi toliko poskusov, kolikor želiš, izjema je le enduro etapa, ki hkrati šteje kot prolog za nedeljski enduro.

SloEnduro 4Fun Golovec Trails (nedelja, 12. 9. Golovec Trails – Rudnik): zdaj že klasična enduro dirka serije 4Fun, kjer je na štartni listi vedno več kot 200 kolesarjev iz Slovenije in praktično vse okoliščine. Osrednje prizorišče bo pri Urban Ringu na Rudniku, furalo pa se po po znanih linijah parka Golovec Trails.

Vodeni gorskokolesarski in gravel izleti & delavnice (10.-18. september): za udeležence brezplačni izleti in delavnice bodo potekale cel teden festivala in sicer na različnih delih Ljubljane, vedno pa pod strokovnim vodenjem učiteljev in vodnikov Kolesarskega društva Rajd in Športnega društva Golovec Trails.

Državno prvenstvo v pumptracku (nedelja, 19. 9., KoloPark Nove Fužine): lani premiera, letos že stalnica na MTB sceni. Boj za naslove državnih prvakov bo zagotovo zopet zelo napet, vozilo pa se bo po sistemu kvalifikacij in nato dvobojev na izločevanje. Vedno napreduje in na koncu tudi zmaga tisti oz. tista z najhitrejšim časom kroga.

Za navijanje & zabavo

Dobrodelni Scott Continental Pump Sešn (petek, 10. 9., KoloPark Spodnja Šiška): furanje za dober namen, znova z zvezdniško zasedbo in znova na “originalnem” KoloParku pri Lepi Žogi. Za vsak prevožen krog bo Slovenski kolesarski mojster doniral 1 evro. Sledila bo tudi dražba športnih rekvizitov, ki jih bodo podarili nastopajoči.

Bikehanic Big Air Session (sobota, 11. 9., Bike Park Ljubljana – Podutik): skakanje na veliki liniji skokov v Bike Parku Ljubljana je za mnoge glavna atrakcija festivala, saj je ta šov na sporedu le redko, ob skokih in trikih na veliki skakalnici pa vedno zastaja dih.

Koncert skupine Odprava zelenega zmaja (sobota zvečer, 11. 9., Bike Park Ljubljana – Podutik): band preigrava slovenske uspešnice na malo glasnejši in hitrejši način, ravno prav za plesat in skakat!

Vsak bo torej našel nekaj zase, organizatorji bodo poskrbeli, da domov ne boste šli lačni ali žejni. V soboto v Bike Parku Ljubljana si boste postregli z legendarnimi Hodoki, v nedeljo pa bo pod Golovcem za želodce poskrbela ekipa restavracije Cmokač.

Festival Ljubljana MTB vikend poteka pod okriljem Mestne občine Ljubljana, organizatorji so KD Rajd, Golovec Trails in mtb.si. Večji partnerji so še Zavarovalnica Triglav, Orodje Žabjek, Sinter, Bikehanic, Extreme Vital, Factory Store, Bičikleto, Wheelbase, Slovenski kolesarski mojster, Peugeot in Fundacija za šport.

Video Ljubljana MTB vikend 2020

Fotografije Grega Stopar @stopargrega

Ljubljana MTB vikend v spletni sferi

Uradna spletna stran – www.ljubljanamtbvikend.si
Facebook – @LjubljanaMTBVikend
Instagram – @ljubljanamtbvikend

#LjubljanaMTBVikend

Preberi še

Rajd Big Line Session: Video
Dobrodelna dražba Ljubljana MTB vikenda odlično uspela!

Freestyle zaposli
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
Sledite nam