Mednarodne dirkaške, Wout Van Aert
13. decembra 2022

Svetovni pokal CX Dublin, evropsko prvenstvo v dirkanju na plaži Dunkuerque, italijanski pokal v Jesolu, prihaja evropski pokal CX na Češkem, Transalp in Appenninica 2023.

Svetovni pokal CX Dublin

Tom Pidcock. Foto Twila Federica Muzzi / Red Bull Content Pool.

Na Irskem so se v blatu in snegu pomerili na deveti letošnji dirki svetovnega pokala. Prvo zmago v sezoni je osvojil Belgijec Wout Van Aert, ki je kljub dvema padcema in tehnični okvari (v menjalnik se mu je zagozdila brisača!) deklasiral tekmece. Na drugo mesto se je uvrstil njegov rojak Laurens Sweeck, tretji je bil aktualni svetovni prvak, Britanec Tom Pidcock. Pri ženskah je boj za zmago potekal vse do ciljne črte. Na koncu je bila najhitrejša Nizozemska Fem Van Empel, drugo mesto je osvojila Puck Pieterse, tretja je bila njuna rojakinja Denise Betsema. Vrstni redi na uci.org.

Vrhunci moške dirke v Dublinu

Irci so si zamislili zanimiv krog, ki ga je začinila enormna količina blata na celotni trasi.

Svetovni pokal Val di Sole

Na kultnem gorskokolesarskem prizorišču bo že v soboto 17. decembra nadaljevanje svetovnega pokala v ciklokrosu. Vse informacije najdeš na tem mestu.

Maxxis BIKE Transalp

Med 9. in 15. julijem prihodnje leto bo etapna dirka dočakala že 25. ponovitev! Za jubilejno izvedbo je direktor dirke Marc Schneider sestavil prav poseben “koktejl” prog z najboljšimi potmi v dolžini skoraj 500 kilometrov. Transalp 2023 bo potekal med Naudersom in Rivo del Gardo. Več na bike-magazin.de.

EP v dirkanju na plaži

Beach Race European Championships, dirkanje po plaži oziroma po mivki in betonu, je bilo na sporedu 11. decembra v Franciji, ob obali v kraju Dunkerque. Novi evropski prvaki so postali Nizozemka Tessa Neefjes pri ženskah, njen rojak Coen Vermeltfoort pri moških, Belgijka Veronique Florizoone pri veterankah in Nizozemec Tibor Zwaan pri veteranih. Vsi vrstni redi na uec.ch.

Fotografija UEC – Union Européenne de Cyclisme

Appenninica 2023

Za etapno dirko, ki je v sezoni 2022 slovenskim gorskim kolesarjem pričarala kar dve zmagi – v svojih kategorijah sta bila najhitrejša Peter Vesel in Aleš Boben, so v tednu dni že prodali prvi del startnin, ki jih je organizator namenil po znižani ceni t.i. “early bird”. Tisti, ki želijo dirko prihodnje leto odpeljati, potekala bo med 4. in 9. septembrom, bodo s prijavo morali nekoliko pohiteti. Startnina v redni prodaji bo znašala 1290 evrov. solobike.it.

GP Internazionale Città di Jesolo

Ciklokros dirka pri naših zahodnih sosedih je bila kategorije C2, a je zaradi dirk svetovnega pokala in dirk v Španiji ter Belgiji privabila v glavnem domače kolesarje. Kljub temu je bila dobro zastopana. V moški kategoriji je slavil Filippo Fontana, v ženski pa Silvia Persico. Na cyclocross24.com

Evropski pokal CX

17. in 18. decembra bo v Ostravi na Češkem potekala dirka evropskega pokala za kategorije junior, U23 in elite. Češki organizatorji so si pri Evropski kolesarski zvezi izborili petletno pogodbo o izvedbi dirk evropskega pokala v času pred božičem. Tako bodo dirke prirejali na zelo zanimivem kraju, znanem po železarstvu, trasa bo namreč v bližini ogromnih železarskih objektov Dolní Vitkovice, ki so del Ostrave, ki leži v Moravsko-šlezijskem okraju. Več informacij najdeš na uec.ch.

Naslovna fotografija Kristof Ramon / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam