flat out days
26. januarja 2024

V sredo so prireditelji Flat Out Days na svojih kanalih objavili, da MTB trail center Kočevje ni več dom njihovega festivala. To je bilo jasno že konec lanskega leta, ko so tam podrli njihovo največjo skakalno linijo.

Na veliki liniji Flat Out Days je ves freeride svet občudoval letalske mojstrovine nekaterih izmed največjih mojstrov na svetu.

Graditelji in prireditelji BATT Crew so pod vodstvom Jana Peršeta in Monike Mele festival v Kočevju izvedli v letih 2020, 2021 in 2022, prej pa dvakrat (2018 in 2019) v Bike parku Ljubljana.

Lani so objavili, da si bodo vzeli leto premora in da se festival vrne v juniju 2024: Festival Flat Out Days bo … v juliju 2024

flat out days kočevje
Na mestu velike linije bo za obiskovalce centra zrasla manjša, zagotavljajo domači graditelji

Takole so Battovci napisali v sredo

S težkim srcem sporočamo, da festival ne bo več potekal v MTB trail centru Kočevje. Kljub večletni pogodbi se je vodstvo parka odločilo podreti veliko linijo – ‘Big line’.

To dejanje nas je razžalostilo, še posebej ob dejstvu, da smo vsako MTB progo, ki smo jo zgradili, brezplačno podarili trail centru, da bi v njih uživali vsi ljubitelji kolesarjenja. Ne glede na to se ne mislimo ustaviti pri negativnih stvareh. Namesto tega se osredotočamo na RADOST in SREČO, ki sta ju vsi prispevali v treh neverjetnih letih organizacije festivala.

Iskreno se opravičujemo vsem, ki ste nestrpno čakali na najavo datuma. Žal se čez določene ovire ne da iti …

Želimo si vzeti trenutek, da izrazimo iskreno hvaležnost upravljalcu parka Kočevsko. Pretekla tri leta so bila polna neverjetnih izkušenj ter poslovnih in življenjskih lekcij, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Vsem želimo sporočiti, da to ni konec! Flat Out Days trenutno išče nov “forever” dom. Trenutki radosti, ljubezni in skupna strast do gorskega kolesarstva – to so trenutki, ki nas vodijo naprej.

Hvala vsem vam, ki ste podpirali festival skozi leta! Posebna zahvala gre vsem, ki ste nam pomagali pri organizaciji in gradnji infrastrukture. Strast, ljubezen in podpora so bile gonilna sila za festival, in komaj čakamo na naslednje poglavje naše poti.

Flat Out Days = ljudje.

Hvala vam za vašo neprestano podporo in razumevanje. Se vidimo na novi lokaciji!

Jan Perše je bil na svojem profilu na Facebooku bolj neposreden

2020-2022, 3 sezone, 2 leti = preživetih 9 mesecev v Kočevju, da smo zgradili infrastrukturo za festival. Leta 2022 je bil festival prvič v takšni meri, kot smo si ga želeli, saj je bilo tudi prvo leto organizacije brez omejitev. Imeli smo velike vizije za še večji napredek, ampak so žal na uradnih pozicijah ljudje, ki ne razumejo delovanja za skupnost in razvoja športa, čeprav bi morali biti ravno te ljudje tam za dobro delovanja ljudi in skupnosti.

Hvala vsem, ki ste pomagali, nas podprli in prišli na festival. Hvala tudi vsem prostovoljcem in lokalnim ljudem, ki so nam pomagali, zgradili ostalo infrastrukturo v trail centru in nas leta 2020 sprejeli z odprtimi rokami. Ustvarili smo nešteto nepozabnih spominov. Mislim, da je vsak, ki je bil na festivalu, občutil energijo in vzdušje.

Smo kjer smo, to je nov začetek Flat Out Days zgodbe. Če citiram Svetieja Schneiderja: “Flat Out is not a Location, it’s a Movement”.

Se vidmo, ko najdemo nov plac!

Povprašali smo tudi drugo stran

Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje, upravljavec MTB trail centra Kočevje, je bil kot lokalna turistična organizacija tudi sicer pomemben partner prireditve. To je odgovor direktorice Vesne Malnar Memedovič:

Vizija, strategije razvoja in upravljanje objekta MTB trail center Kočevje in strategija ter delovanje festivala sta različna, zaradi česar ne obstaja več interes za nadaljevanje poslovnega sodelovanja. Po tem, ko organizator lansko leto festivala zaradi osebnih razlogov ni izvedel, smo se na zadnjem sestanku soglasno dogovorili in 1.6.2023 v Sporazumu o razvezi pogodbe to tudi zapisali, da sodelovanje prekinemo.

flat out days kočevje
Friziranje velike linije

Fotografije BATT/Flat Out Days

Preberi še

Festival Flat Out Days bo … v juliju 2024
Flat Out Days: Še video z velike linije
Uradni video s Flat Out Days 2022 je tu

Sledite nam