Vlad Dascalu
Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
27. junija 2021

Močna dirka v krosu v Italiji, v dolini Aran so imeli evropsko prvenstvo v ultramaratonu. Kate Courtney o poškodbi, Anne Tauber o kolesarski karieri in poškodba Anite Gehrig.

La Thuile

Pred nadaljevanjem svetovnega pokala v krosu so se najboljši tekmovalci in tekmovalke pomerili na dirki pokala Internazionali d’Italia Series v kraju La Thuile, tam bo tudi naslednja postaja serije EWS. Startna lista je bila sila podobna tisti, ki smo je vajeni na največjih tekmovanjih.

Pri moških je slavil Romun Vlad Dascalu (Trek – Pirelli), ki je za pičlih deset sekund prehitel Rusa Antona Sintsova (Russia National Team), tretji je bil Francoz Sthepane Tempier (Trek Factory Racing XC), ki je zaostal šest sekund več.

V elitni ženski kategoriji je prvo mesto osvojila Britanka Evie Richards (Trek Factory Racing XC), drugo mesto je z dvema minutama zaostanka pripadlo Avstralki Rebecci McConnell (Primaflor Mondraker XSAUCE Elite UC), tretja je bila z več kot tremi in pol minutami zaostanka Američanka Haley Batten (Trinity Racing).

Vrstni redi moški
Vrstni redi ženske

Kate Courtney

Nekdanja svetovna prvakinja in ena glavnih kandidatk za olimpijsko odličje v Tokiu razkrije, kaj je šlo narobe na dirki v Novem Mestu na Moravskem. Tam se je pri padcu poškodovala in poškodba roke jo je oddaljila od dirk za kar nekaj časa.

Anne Tauber

Nekdanja hitrostna drsalka, ki se je popolnoma posvetila gorskemu kolesarstvu, že nekaj let kroji sam vrh ženskega olimpijskega krosa. Njena zgodba v video seriji proizvajalca zavor in ostalih komponent Magura. #whostopsyou

EP v ultramaratonu

Še ena težka disciplina, morda že kar malce ekstremna. Ultramaraton in 213 kilometrov ter 6200 višinskih metrov vzponov. Za koga in zakaj? Za izčrpavanje telesa, slavo in čast. V Vielhi v španski dolini Aran so priredili evropsko prvenstvo in prvak je postal Avstrijec Philip Handl, ki je za preizkušnjo potreboval 9 ur, 41 minut in 30 sekund, vozil pa je s povprečno hitrostjo 22,70 kilometra na uro.

Med damami se je naslova veselila Španka Anna Ramirez Bauxell. Njen čas pa 11 ur, 54 minut in54 sekund. Nekaj fotografij najdeš na facebook strani UEC – Union Européenne de Cyclisme, tudi “finišerja” dirke legendarnega Miguela Induraina, petkratnega zmagovalca dirke po Franciji. Ostale informacije na pdfnonstop.

Vrstni redi

Anita Gehrig

Tekmovalka v svetovni seriji v enduru, Švicarka Anita Gehrig, si je na drugem dirkaškem dnevu serije EWS v Val di Fassi v drugem dirkaškem dnevu na preizkušnji Pro pri padcu izpahnila komolec. Več o poškodbi na pinkbike.com.

Na naslovni fotografiji Vlad Dascalu, foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Prejšnje

Mednarodne dirkaške: EP v maratonu in festival Crankworx, Pidcock bi dirkal DH

Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam