Tom Pidcock
25. junija 2021

Na kratko z EP v maratonu in s festivala Crankworx. Poškodovani Britanec in spustaške sanje, Walker podaljšal pogodbo, Neffova z zlomom roke, na OI bodo tekmovali …

Crankworx Innsbruck

Kolesarski festival Crankworx že peto leto gostuje pri naših severnih sosedih. In tako je bil pretekli vikend v znamenju “letečih” gorskih, tudi z dvema Slovencema. Špela Horvat pa je nastopila v paralelnem slalomu (21. mesto) in v spustu (22. mesto). Boris Režabek je bil v pumptracku z 29. mestom le malo prepočasen za finalne boje, v disciplini speed & style je bil 31. Špeline občutke po vrnitvi na kolo po poškodbi roke najdeš na njenem Instagramu @pocketrocket_93, Borisu in njegovim trikom lahko slediš na @borisrezabek. Na whip-offu je nastopal mariborski whip-majster Robert Sedmak, ki mu sledi na @robertsedmak.

S 97,5 točkami je naslov najboljšega “slopestylerja” pripadel Švedu Emilu Johanssonu.

V spustu sta med elito slavila Francoz Loris Vergier in Avstrijka Vali Höll. Najhitrejše in najspretnejše sta slalomirala naš stari znanec Čeh Tomaš Slavik in Avstralka Harriet Burbidge Smith. Francoza Chaney Guennet in Mathilde Bernard sta bila najhitrejša na grbinastem poligonu.

Vrstni redi na crankworkx.com.

EP XCM brez Slovencev

Evropska prvaka v maratonu sta v Evolènu v Švici postala Španka Natalia Fischer Egusquiza in Nemec Andreas Seewald. Tokrat žal brez slovenske udeležbe, potem ko je Blaža Klemenčič prejšnji konec tedna v Dolomitih ugotovila, da njeno koleno še ni nared. Hrvat Marko Fržop je zasedel 7. mesto med veterani 40-44. Fotografije najdeš na facebook profilu Union Européenne de Cyclisme.

Matt Walker

Lasnki zmagovalec seštevka svetovnega pokala v spustu je s svojim delodajalcem Madison Saracen podaljšal pogodbo do konca sezone 2024! Walker se je Saracenu pridružil že leta 2014, takrat kot obetaven mladinec razvojne ekipe. Nato je leta 2016 prestopil v tovarniško ekipo in leta 2017 postal mladinski svetovni prvak. Ekipi bo zvest še tri sezone. @mattwalkerdh.

Jolanda Neff

Ena najboljših tekmovalk v olimpijskem krosu, ki tekmuje za ekipo Trek Factory Racing je na tretji dirki svetovnega pokala, ki je bila na sporedu v Leogangu, v četrtem krogu, ko se je borila za drugo mesto, padla in zlomila levo roko. Dirko je vseeno končala na četrtem mestu. Fotografije, poškodba in obrazložitev na njenem profilu Instagram: @jolandaneff.

Tom Pidcock

Aktualni svetovni prvak v olimpijskem krosu v kategoriji do 23 let, svetovni prvak v diciplini e-bike, član cestne profesionalne ekipe Ineos Grenadier in zmagovalec druge dirke letošnjega svetovnega pokala v Novem Mestu na Moravskem, je med okrevanjem po prometni nesreči, ki ga je oddaljila od dirk svetovnega pokala in dirke po Švici, povedal, da si želi v prihodnosti preizkusiti tudi na drikah svetovnega pokala v spustu. To je povedal v pogovoru za spletni portal mbr.co.uk. Da je Pidcock res spreten na kolesu, razkrijejo videi na njegovem profilu Instagram: @tompidcock.

OI Tokio

Kdo vse bo na startu letošnjega olimpijskega krosa v Tokiu? Prvič je bila disciplina kros na OI predstavljena leta 1996. Letos se bodo najboljši tekmovalci in tekmovalke za najžlahtnejša odličja pomerili že sedmič. Nastopajoča imena najdeš na pinkbike.com. Največ predstavnikov bo imela Švica, kar 6, Slovenci pa bomo zastopani že tretjič zapored s Tanjo Žakelj (London, Rio, Tokio).

Na naslovni fotografiji Tom Pidcock. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Preberi še

Mednarodne dirkaške: Preizkušanje, poškodbe, zmage, porazi in užitki

Sledite nam