25. aprila 2017

Zaključen še en maraton na domačih tleh. Lepo vreme, dobre trase, tri dolžine in dobra udeležba.

Na ajdovskem se je pretekli konec tedna dogajalo marsikaj povezanega s kolesi, tudi štirimi in ne samo dvemi. Bil je reli in bila sta Mtb 360° Vipavska dolina ter pokal B4X.

Maraton Vipavska dolina je bil tokrat na sporedu drugič. Veliko tekmovalcev in tekmovalk, ne samo domačih, temveč tudi iz sosednjih držav, se je soočilo s tremi različnimi dolžinami in zahtevnostmi.

Zagotovo je k dobremu vzdušju prispevala tudi prva dirka pokala B4X, ki se je odvijala v neposredni bližini štarta in cilja maratona. Na ajdovskem so zadeli vreme in tudi datum, čeprav je bil na isti dan tudi jubilejni 20. Kamniški kros. Prišlo je kar nekaj tekmovalcev iz tujine in pestra zasedba slovenskih navdušencev nad maratoni.

Prijavljenih je bilo 251 tekmovalcev, na vse tri trase se jih je pognalo 196, na cilj pa jih je prišlo 180. Lepa popotnica za 3. izvedbo maratona v Vipavski dolini.

MTB 80

Z najdaljšo traso oziroma kraljevskim krogom nad Vipavsko dolino, ki je bil dolg 84 kilometrov in je postrgel z 2900 metri vzponov, je najhitreje opravil Rok Erjavec s časom 4:31:37, drugi je bil Borut Ramšak (4:31:41), na tretje mesto se je uvrstil Petar Karadža, ki je za celoten krog potreboval 4 ure in 35 minut.

Edina ženska na štartu in tudi cilju najdaljše preizkušnje je bila Natalija Anderluh, ki je za progo potrebovala 5 ur in 38 minut.

MTB 50

Srednja dolžina, a ne tako nedolžna proga, je bila pisana na kožo Srečku Križniču, ki je za 50 kilometrov in 1450 višinskih metrov vzponov potreboval 2 uri, 27 minut in 8 sekund. Drugo mesto sta si z enakim časom – 2 uri, 28 minut in 28 sekund priborila Aleš Udovič in Matjaž Smovnik.

Med dekleti je slavila Italijanka Alessandra Teso, ki je za celotno traso potrebovala 3 ure, devet minut in 48 sekund. Na drugo mesto se je uvrstila Teja Plantak (3:27:22), na tretje pa Meta Špacapan (3:54:08).

MTB 30

Najkrajša trasa dolžine 35 kilometrov in s 580 metri višinskih metrov vzponov je bila najlažji zalogaj za Italijana. Zmagala sta Luca Kogler med moškimi in Michela Torchiana med dekleti. Na drugo mesto pri moških se je zavihtel Hrvat Aleksandar Mataruga, pri ženskah Polona Vetrih, tretji mesti pa sta pripadli Italijanu Mauru Bastianiju in Alenki Vidmar.

Vrstni redi

Krajša reportaža tudi na spletni strani KK Djak

mtbvv.360vv.si

Na naslovni fotografiji prvo in drugo uvrščena na najkrajši preizkušnji Luca Kogler in Aleksandar Mataruga. Foto organizator

Preberi še:
V Vipavski dolini že prvič uspešno

Sledite nam