23. julija 2019

Urban Rotnik in Jan Cimperman sta nastopila dirki v 4krosu JBC Revelations na Češkem, ki je poleg svetovnega prvenstva največja na svetu v tej disciplini.

Trikratni in aktualni slovenski prvak v disciplini 4kros Urban Rotnik (KK Črn trn) ter tekmovalec v spustu in popolni novinec v dirkanju “na komolce” s štartnimi vratci Jan Cimperman (MTB Trbovlje) sta minuli konec tedna nastopila na dirki 4X Pro Toura v Jabloncu na Češkem. JBC 4X Revelations je poleg vsakoletnega svetovnega prvenstva gotovo največja in najpomembnejša dirka v tej disciplini na svetu. Tako po udeležbi kot po progi, ogromni množici gledalcev … nenazadnje tudi zato, ker je domača dirka prvaka Tomaša Slavika. Res prava noriščnica in pokazatelj tega, kaj bi 4kros lahko bil, če ne bi … po večini sveta ugasnil.


Slavik, Slavik in Rotnik v polfinalu, foto Petr Zbranek

Tomaš je še enkrat zmagal, tokrat pred svojim ne-sorodnikom Hannesom Slavikom (Avt) in rojakom Ondrejom Štepanekom. Jan je presenetil s 5. časom kvalifikacij, v katerih je bil Urban 12. V finalnih vožnjah na izpadanje sta se srečala že v osmini finala in skupaj napredovala v četrtfinale, kjer je Jan žal izpadel in se moral zadovoljiti z 9. mestom, Urban pa je prišel med zadnjo osmerico. V polfinalu je zaostal za poznejšim zmagovalcem in drugouvrščenim, nato pa v malem finalu zamočil ter zasedel 8. mesto.


“Kar pogrešal sem že dirkanje na vratih in to je bil dober trening pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Val si Sole,” je povedal Urban. “Z Janom sva drsečo progo dobro naštudirala, čeprav se nama čisto vse ni izšlo po planih. Sicer pa je Jan fural vrhunsko, upam da čimprej najde en primeren 4x bajk! S svojimi vožnjami sem zadovoljen, najbolj s polfinalno proti Slavikoma, najmanj z malim finalom, ko sem naredil napako čisto na vrhu in končal kot zadnji v skupini. Če potegnem črto, je bil res super vikend, počutim se dobro in komaj čakam na VDS!”

Jan pa: “Zanimiv vikend na Češkem je bil, to je bila tudi moja prva 4x dirka. Urban mi je pokazal, kako startati z rampe, in mi dal veliko koristnih nasvetov. Kvalifikacije sem odfural solidno, z manjšimi napakami sem pristal na 5. mestu. V prvem krogu finala sva z Urbanom potegnila naprej in se uvrstila v drugi krog. V drugem krogu sem se zapletel v prvem ovinku in končal vožnjo kot tretji.”


Par ljudi je pa prišlo, foto Petr Zbranek

Za slovenske predstavnike v boju za naslov svetovnega prvaka v 4krosu bomo lahko navijali 1. in 2. avgusta v Val di Sole, na uvodu v vikend svetovnega pokala v krosu in spustu.

jbc4xrevelations.com

Na uvodni fotografiji Rotnik in Cimperman, foto JBC 4X Revelations

Posnetek celotne dirke:

Sledite nam