3. novembra 2012

Več kot 20 let stari posnetki TV Slovenije. Strokovnjaki na osnovi posebne analize magnetnega zapisa ocenjujejo, da izvira iz daljnega leta 1990.

Odličen čas, da se spet malo zakopljemo v ahriv. Objavljamo dobrih pet minut dolg video, sestavljen iz posnetkov, ki jih je za svojo oddajo Zdravo posnela TV Slovenija. Poletno kolesarjenje najverjetneje v sezoni 1990, zimsko pa v zimi 1990/91. Pozneje so se posnetki uporabljali kot mašilo ob prestavitvah športnih prenosov.

Opaženi na posnetkih: Lojze Oblak, Dare Radulović, Jernej Jenko, Rok Cizelj, Peter Butoln … morda Andrej Pečenko in Uroš Osovnikar? Glavnino tvorijo člani Kluba gorskih kolesarjev Gams, prvega slovenskega mtb kluba, ustanovljenega v začetku leta 1990.

Poletni del, posnet v okolici Radomelj, je kar malo vizionarski (beri: dolgočasen), saj so se že leta pred Uredbo vozili le po madakamih. Zimski del, posnet na Pokljuki, je bolj dinamičen, vsebuje tudi padce. Pozor na obutev v poletnem delu, Lojze je vse obul v mtb čevlje Alpina!

Za naslednje generacije je video shranil in digitaliziral ata Polde. Še nekaj biserov je v njegovi zbirki, objava sledi.

Komentiraj, če veš kaj več o videu ali si spoznal še koga … naprimer sebe?!

Sledite nam