Tomaš Slavik, Mednarodne dirkaške
13. februarja 2023

Super Pokal Massi, ulični spust Red Bull Valparaíso, trikrat CX, Warner na novem kolesu.

Super Cup Massi

V Alicanteju so pričeli z evropskimi dirkami v olimpijskem krosu. Odlično obiskana dirka Super Cup Massi je postregla z zanimivimi dirkami, ki so se jih udeležila mnoga znana imena gorskega kolesarstva. V moški kategoriji je suvereno slavil Novozelandec Sam Gaze (Alpecin-Deceuninck). Drugi je bil domači matador David Valero Serrano (BH Coloma Team), tretji pa Danec Sebastian Finni (Lapierre Mavic Unity). Pri damah se je na najvišjo stopničko zavihtela Danka Malene Degn (Lapierre Mavic Unity), ki je prehitela prvo pretendentko za zmago, Švicarko Lindo Indergand. Tretja je bila Kanadčanka Jennifer Jackson (obe Liv Factory Racing). Poročilo na brujulabike.com, vrstni redi na mtbdata.com.

Red Bull Valparaíso Cerro Abajo

Tomaš Slavik še tretjič kralj uličnega spusta v Čilu. Napeto je bilo do zadnjega tekmovalca in šele ko je v cilj prišel zadnji, Kolumbijec Juan Fernando Velez, si je Slavik lahko oddahnil. Velez je bil večino proge v “zelenem,” a sta ga dve napaki v spodnjem delu stali zmage. Na koncu je osvojil drugo mesto. Tretji je bil Brazilec Lucas Borba. Vrstni redi na pinkbike.com. Posnetek dirke na Red Bull Bike.

Parkcross Maldegem 2023

Ciklokros kar sredi tedna. 8. februarja je bila v Belgiji dirka razreda UCI C2, rezervirana le za elitni kategoriji moških in žensk. Pri moških je zmagal Belgijec Michael Vanthourenhout, pri ženskah pa Nizozemka Annemarie Worst. Vrsti redi na cyclocross24.com.

Superprestige Middelkerke – Noordzecross

Zadnja dirka serije Superprestige je štela tudi za točke UCI, saj je bila razreda C1. Slavil je Belgijec Eli Iserbyt, drugi je bil Lars Van Der Haar, tretji pa Laurens Sweeck. Pri ženskah se je zmage veselila Nizozemka Ceylin Del Carmen Alvorado, ki je bila hitrejša od rojakinj Lucinde Brand in Annemarie Worst. Vrstni redi.

Skupno zmago v pokalu Superprestige si je zagotovil Lars Van Der Haar, ki je osvojil 104 točke, in to brez zmage v sezoni! Z 98 točkami je drugo mesto osvojil Eli Iserbyt. Tretje mesto je pripadlo Michaelu Vanthourenhoutu, ki je bil na zadnji dirki deveti, skupno pa je osvojil 91 točk.

X²O Trofee Lille – Krawatencross

Predzadnja dirka pokala X²O je v moški kategoriji poskrbela za zanimiv zaključek, saj je šele v ciljnem sprintu zmagal Belgijec Laurens Sweeck, ki je ugnal Nizozemca Larsa van der Haara. Tretji je bil Belgijec Eli Iserbyt. Pri ženskah je svetovna prvakinja, Nizozemka Fem van Empel, ugnala rojakinji Ceylin Del Carmen Alvorado in Annemarie Worst. Pred zadnjo dirko pokala vodita Iserbyt in Van Empel.

Vrhunci ženske dirke pokala X²O

Med ženskami je suvereno slavila Ceylin Del Carmen Alvarado, ki je slavila na petih dirkah serije in zbrala 110 točk. Drugouvrščena v pokalu je tokrat Inge Van der Heijden (103 točke), tretja pa Denise Betsema (99 točk).

Rob Warner in …

Giant! Stara ljubezen je zopet vzklila. Najboljši komentator gorskokolesarskih dirk je podpisal pogodbo s tajvanskim gigantom Giant. Warner je z Giantom sodeloval še ko je tekmoval v svetovnem pokalu v spustu in na kolesu Giant osvojil prvo britansko zmago v svetovnem pokalu v spustu. Bilo je leta 1996. Sedaj bo Warner eden izmed ambasadorjev blagovne znamke Giant.

Naslovna fotografija Gary Go / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam