23. avgusta 2019

Naslednji teden se bodo v kanadski provinci Quebec na 30. svetovnem prvenstvu pomerili najboljši gorski kolesarji v spustu in krosu. Znana tudi slovenska zasedba.

V sredo 28. avgusta se v kanadski provinci Quebec, natančneje v zimsko-športnem središču Mont Sainte Anne, uradno začne jubilejno trideseto svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. V olimpijskem krosu, spustu, XC e-MTB in v štafeti se bo pomerilo 629 tekmovalcev in tekmovalk iz 43 držav.

Kdo potuje v MSA?

Slovensko reprezentanco tokrat sestavlja pet tekmovalcev, natančneje trije tekmovalci in dve tekmovalki. V olimpijskem krosu nas bo zastopala prekaljena Tanja Žakelj, v spustu pa Monika Hrastnik v ženski, Žak Gomilšček v mladinski in Jure Žabjek v moški kategoriji.

Kot zadnji je danes na reprezentančni vlak skočil še Urban Ferenčak, ki bo imel čast kot prvi Slovenec nastopiti na e-MTB svetovnem prvenstvu.

Monikin spremljevalec na dirki bo Miran Vauh, za Tanjo, Žaka, Jureta in Urbana pa bo skrbela ekipa Unior/Devinci Factory Racing.

Časovnica tekmovanj naših reprezentantov:

– Urban Ferenčak nastopil na dan uradne otvoritve svetovnega prvenstva, v sredo 28. avgusta ob 14. uri in 15 minut (lokalni, kanadski čas).
– Tanja Žakelj bo nastopila v soboto 31. avgusta ob 12. uri in 15 minut po našem času.
– mladinska kategorija spustašev, vključno z Žakom Gomilščkom, bo na startu v nedeljo, 1. septembra ob 9. uri in 30 minut.
– Monika Hrastnik bo imela svojo dirko od 13. ure dalje. Tudi v nedeljo.
– Moška članska dirka se bo pričela uro kasneje, kdaj bo startal Jure Žabjek, bo znano po petkovih kvalifikacijah.

Pri Tanji bo na startu 68 tekmovalk, v Žakovi kategoriji bo 54 tekmovalcev, Monika bo imela 28 tekmic, Jure bo imel 85 konkurentov, Urban pa se bo pomeril s še 45 tistimi, ki jim bo v pomoč tudi motor.

Na naslovni fotografiji Monika Hrastnik (foto Borina Mišica), Jure Žabjek, Žak Gomilšček (foto Klemen Humar) in Tanja Žakelj (Foto Grega Stopar)

Preberi še
Bliža se: Prvo uradno e-mtb XC svetovno prvenstvo

Sledite nam