wyn masters
6. februarja 2023

Očka Masters, koledar Triveneto Enduro MTB Series, Schurter in Courtney do zmage v Afriki, zakulisje dvoboja med van der Poelom in Van Aertom, vrhunci dirke deklet U23 in ne pozabi na MTB ZLIK v nedeljo!

Wyn Masters

Gospod manual, DH zabavljač, avtor Wyn TV in na splošno ena največjih fac gorskokolesarske scene, je postal očka. Žena Verena je 3. februarja rodila sina, ki sta ga poimenovala Vincent Henry Wynyard Masters. Čestitke tudi s strani mtb.si!

Triveneto Enduro MTB Series 2023

Popravljen in verjetno dokončni koledar priljubljene serije v enduru pri naših zahodnih sosedih je takšen:

  • 12. marec – Ločnik / Lucinico
  • 26. marec – Aviano
  • 28. maj – Terlago
  • 18. junij – San Leonardo
  • 2. julij – Gemona del Friuli
  • 17. september – San Martino di Castrozza

Prvo, drugo, peto in šesto dirko bodo priredili tudi za kategorijo e-mtb! Triveneto Enduro MTB Series na facebooku.

Western Cape XCO

Nekateri gorski kolesarji pripravljalno obdobje še vedno preživljajo v Južni Afriki, tam pa se preizkušajo na manjših dirkah. Tako sta na dirki v krosu, imenovani Western Cape XCO v Stellenboschu, nekdaj tudi prizorišču dirke svetovnega pokala, v moški konkurenci slavil Nino Schurter, v ženski pa Kate Courtney. Poročilo na brujulabike.com.

Van Aert proti van der Poelu

Še enkrat. Kako je Mathieu van der Poel ukanil Wouta Van Aerta in si prislužil peti naslov svetovnega prvaka v ciklokrosu!

Vrhunci dirke deklet do 23 let na SP CX

Kako dolgo se je 19-letna Zoe Backstedt upirala novi svetovni prvakinji, 21-letni Shirin Van Anrooij, ki je slavila kar dvakrat? Prvič rojstni dan, drugič svoj prvi naslov med mlajšimi članicami.

Parkcross Maldegem 2023

V sredo, 8. februarja, bo za elitni moško in žensko kategorijo zopet močna preizkušnja v ciklokrosu. Belgijci bodo v Maldegemu gostili dirko kategorije C2. Več na cyclocross24.com.

Ne pozabi na MTB ZLIK

V nedeljo, 12. februarja bo na sporedu sedma preizkušnja letošnje zimske gorskokolesarske serije na Hrvaškem. Gostitelj bo tokrat Biciklistički klub Buzet. Prijave so odprte na prijavim.se.

Naslovna fotografija Wyna in Verene je sposojena z njegovega uradnega facebook profila WynMasters-Wyntv.

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam