Manuel Fumić
10. maja 2022

Pri južnih sosedih maraton Helter Skelter, Fumić v novi vlogi, Caluori združil moči z Rotwildom, The Claw v bolnišnici, Gee o rehabilitaciji, vrhunci dirkaškega vikenda v Albstadtu, britanska serija v spustu, francosko DP v enduru in Gwinova bajta.

Helter Skelter mtb maraton

Prvi gorskokolesarski maraton serije Husqvarna Adria Bike je bil minulo soboto v Rabcu. Na Helter Skelter se je podalo lepo število slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Na najdaljši trasi (65 kilometrov) je v absolutni konkurenci slavil Rok Naglič. Med starejšimi veterani je bil prvi Peter Vesel, med mlajšimi veterani je zmagal Matej Lovše, v kategoriji master pa je bil Sebastjan Andrejc tretji. Krajša, 35 kilometrov dolga trasa je prinesla zmago Blažu Lupšetu v kategoriji master. V moški kategoriji je bil Gregor Krajnc drugi, med ženskami je slavila Maruša Knap. Vsi vrstni redi in informacije o maratonu na adriabike.hr, fotografije pa najdeš na facebooku. Naslednji maraton v sklopu serije Husqvarna Adria Bike bo na otoku Rab. Island Hero MTB Maraton bo na sporedu 18. junija.

Čudovita istrska kulisa na maratonu Helter Skelter. Foto Adria Bike

Manuel Fumić

Legendarni nemški gorski kolesar hrvaških korenin se je lani poslovil od največjih tekmovanj in obesil kolo na klin. Dolgo se je ugibalo, kaj bo Mane počel v dirkaškem pokoju, sedaj je jasno – prevzel je vajeti ekipe, za katero je dirkal enajst sezon, postal je namreč manager Cannondale Factory Racing. Novico najdeš na brujulabike.com. Fumićevo novo službo pa je v svojem vlogu tik pred dirko v Albstadtu razkril nekdanji XC šampion Marco Aurelio Fontana.

Darren Berrecloth

Britanski spustaš in freerider si je pred dnevi pri padcu zlomil nekaj vretenc in pristal v bolnišnici. Kaj je povedal The Claw, si preberi na njegovem profilu Instagram: @dberrecloth.

Gee Atherton

Britanski šampion, nekdanji svetovni prvak v spustu, se je lani junija hudo ponesrečil pri snemanju filma “The Knife Edge”. Po skoraj letu dni rehabilitacije je Gee razkril, kako je potekala rehabilitacija in kaj bo počel v prihodnosti.

Claudio Caluori

Gospod “pumptrack”, šef blagovne znamke Velosolutions, sokomentator Roba Warnerja na Red Bull TV in nekdanji tekmovalec v spustu, je postal ambasador kolesarske znamke Rotwild. Claudio, ki se je zadnja leta v videih in na prireditvah pojavljal na Specializedu Turbo Kenevo, bo odslej švicarske in ostale vršace osvajal z e-Rotwildi. Novico so objavili na rotwild.com.

Fort William

Na prizorišču druge letošnje dirke svetovnega pokala v spustu, ki bo na sporedu 21. in 22. maja, se je pretekli vikend odvijala serija britanskega pokala. Na prizorišču se je zbralo veliko število najhitrejših spustašev na svetu, zmago pa je v moški kategoriji osvojil Britanec Danny Hart(Cube Factory Racing). Pri dekletih je na najvišjo stopničko stopila Nemka Nina Hoffman (Santa Cruz Syndicate). Vrstni redi na pinkbike.com.

Vrhunci svetovnega pokala v Albstadtu

Dirki olimpijskega krosa v nemškem Albstadtu sta postregli z vrhunskimi predstavami! Albstadt: Nemška klasika ni razočarala

Francosko DP v enduru in e-enduru

Francozi so nekoliko pohiteli z državnim prvenstvom za enduraše in ga priedili že pretekli vikend. V disciplini enduro sta prvaka postala Isabeau Courdurier in Alex Rudeau. S pomočjo e-motorja pa je bil najhitrejši nekdanji desetkratni svetovni prvak v spustu Nicolas Vouilloz, pri dekletih je slavila Laura Charles. Vrstni redi na mtbdata.com.

Gwinova sanjska hiša

Kot smo pred časom že poročali, se je Aaron Gwin odločil prodati svoj kalifornijski dom, saj se je preselil v Tennessee. No, Gwin je hišo prodal, še prej pa je posnel video svojega sedaj že nekdanjega domovanja.

Na naslovni fotografiji Manuel Fumić leta 2014 na dirki v Pietermaritzburgu. Foto Sven Martin / Red Bull Content Pool

Preberi še:

Mednarodne dirkaške

Sledite nam