Mednarodne dirkaške
5. aprila 2022

Maja na NS Bikes, v Braziliji odlična dirka pred začetkom elitne xc sezone, Gwin prodaja hišo, bil je 30. KTM Kamptal Trophy.

CIMTB de Brasil

V Petrópolisu je manj kot teden dni pred začetkom svetovnega pokala v olimpijskem krosu potekala močna dirka razreda UCI C1, na kateri so nastopili skoraj vsi tekmovalci, ki bodo stali na startu uvodnje preizkušnje svetovnega pokala Mercedes-Benz. Med moškimi je presenetil Čilenec Martin Kossmann Vidaurre. Drugo mesto je osvojil Romun Vlad Dascalu, tretje pa Švicar Thomas Litcher. Četrti je bil Francoz Maxime Marotte, peto mesto je pripadlo njegovemu rojaku in nekdanjem svetovnem prvaku Jordanu Sarrouju. Med ženskami je svojo dirko vozila Švicarka Jolanda Neff. Drugo mesto je pripadlo Avstrijki Lauri Stigger in tretje svetovni prvakinji Britanki Evie Richards. Poročilo najdeš na brujulabike.com, vse vrstne rede pa tukaj.

Maja Włoszczowska

Poljakinja Maja Włoszczowska, nedavno tekmovalno upokojena nekdanja svetovna prvakinja in dobitnica dveh srebrnih odličij z olimpijskih iger, ki je zadnji del svoje kariere vozila na kolesih znamke Kross, je sedaj postala ambasadorka blagovne znamke NS Bikes. @maja.wloszczowska

30. KTM Kamptal Trophy

V Langenloisu je bila na sporedu jubilejna dirka v olimpijskem krosu kategorije C1, na njej pa je med skoraj 600 tekmovalci v različnih kategorijah nastopilo kar nekaj zvenečih imen. Tako sta med elito slavila Čeh Ondrej Cink in Avstrijka Mona Mitterwallner. Vrstni redi na mtbdata.com, ostale informacije najdeš na kamptaltrophy.at.

Aaron Gwin

Po zmagah v svetovnem pokalu drugi na večni lestvici in rekorder po naslovih zmagovalca seštevka svetovnega pokala, osvojil ga je petkrat, prodaja svojo kalifornijsko rezidenco. Razlog naj bi bila selitev v kraje, kjer bi imel boljše možnosti za trening. Hišo s petimi spalnicami in bazenom prodaja za štiri milijone ameriških dolarjev. Oglas najdeš na zillow.com.

Brett Rheeder

Ko se je kanadski freerider po devetih letih sodelovanja razšel s proizvajalcem koles Trek, dolgo ni bilo znano, s katero znamko bo podpisal pogodobo o sodelovanju v prihodnjih tekmovalnih sezonah. Sedaj je Rheeder, ki je med drugim tudi sedemkratni zmagovalec Crankworxa in zmagovalec Red Bull Rampage, razkril, da bo vozil na kolesu znake Commencal. @brettrheeder

Turčija

V Alanyji je potekala dirka v krosu kategorije UCI C2. Tam so točke lovili predvsem tekmovalci in tekmovalke iz vzodnih in severnih držav Evrope. Moško dirko je osvojil Šved Vilgot Lindh, pri ženskah je bila najhitrejša njegova rojakinja Linn Gustafzzon. Vrstni redi na mtbdata.com.

Na naslovni fotografiji Martin Vidaurre. Foto Juan García Prieto / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam