19. novembra 2012

Novi koledar kamniškega Calcita s fotografijami Aljoše Rebolja med hišnimi športniki prinaša tudi nekaj obrazov (in teles) iz gorskega kolesarstva.

Calcit, proizvajalec kalcitnih polnil iz Stahovice nedaleč od Kamnika, je z izdajo koledarja za svoje partnerje letos naredil še korak naprej. Na fotografijah Aljoše Rebolja so znova predstavniki kamniških športnih ekip, ki jih podpira Calcit. Tokrat je koncept fotografij še izrazitejši: kontrast črne in bele, v črnobelih fotografijah seveda, ponazarja belino kalcitne kamnine in izdelke iz nje. Naslov koledarja je tako “Calcit White 2013 Athletes Calendar“.

Med športniki boste spoznali Calcitove kolesarje: Roka Korošca, Urbana Ferenčaka, Aljošo Martinjaša tokrat s tekaškimi rolkami, ter na dveh fotografijah novo pridobitev Calcit bike teama Blažo Klemenčič. Sodelujejo še odbojkarice, kegljačica, plavalca in triatlonec.

Največ vprašanj glede koledarja bo gotovo deležna Blaža, zato smo ji prvo zastavili kar sami. Kako je bilo na fotografiranju? “Na fotografiranje sem prišla naravnost z dopusta. Bilo je fajn, zabavali smo se, ekipa z Aljošo na čelu je bila odlična, tako da sem se dobro počutila. Ni se zdelo kot obveznost. Priprave z lepljenjem napisov so trajale veliko dlje kot fotografiranje samo. Povsem drugače kot je recimo potekalo slikanje Feltove ekipe s kolesi, kjer smo naredili ogromno različnih fotografij, od katerih jih je šlo le nekaj v objavo. Najprej smo naredili fotografijo ob steni, po odmoru pa še drugo. Dali so mi proste roke, sama sem se odločala in zadovoljna sem, sliki sta mi všeč,” fotografiranje opiše Blaža.

“S športniki je izvrstno delati že zaradi njihove discipline, to je za fotografa super okoliščina,” je za mtb.si povedal fotograf Aljoša Rebolj, ki je bil nedavno – nemara iz izobraževalnih namenov – opažen tudi na premieri filma Where The Trail Ends. “V veselje mi je združevati idejo podjetja s športnimi vsebinami. Še zlasti ker tu to ni le larifari, saj vodstvo podjetja zares stoji za tem in vzpodbuja športnike v svojem okolju.”

Koledar, ki ga je oblikovala Neža Kirn, bodo na steno lahko obesili le partnerji Calcita.

Sledite nam