Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
29. avgusta 2014

Peter Vesel drugo leto zapored na 5-dnevni etapni dirki Vaude Trans Schwarzwald, svoji tretji etapni preizkušnji sezone.

Z nedavno zaključene devete izvedbe etapne preizkušnje na jugozahodu Nemčije poroča edini slovenski udeleženec Peter Vesel (Uni team ZipVit):

Za menoj je tretja etapna dirka sezone. Po osemdnevnem Epicu v Južni Afriki in štiridnevnem Alpentouru v Avstriji še Vaude Trans Schwarzwald. Ta pomeni pet dni, 348 km in 10790 višinskih metrov kolesarjenja.

Po lanskem prvem nastopu sem letos pričakoval več stez in s tem manj hitre oz. časovno daljše etape. Vendar se je vse skupaj dogajalo zelo hitro, saj je bilo ogromno makadamskih cest z izredno hitrimi spusti s hitrostmi okrog 70 na uro. V enem izmed njih jo je grdo skupila moja sotekmovalka s Cape Epica Anni. Pravi, da ima v desni rami poškodovano vse. Potrebna bo operacija in 10 tednov počitka.

Sam sem jo odnesel brez poškodb, z enim defektom in odpovedjo zadnje zavore v zadnji etapi. To je na koncu zadostovalo za 6. mesto v kategoriji masterji 2 in 48. mesto skupno.

Uvrstitve hitro pozabim, v spominu mi bolj ostanejo dogodki med dirko. Pošteno dirkanje, nasmehi, pomoč. Letos je bilo takšnih situacij kar nekaj. Najbolj mi bo v spominu ostala vožnja skupaj z bivšim svetovnim prvakom v maratonu iz leta 2012 Perlikisom Iliasom. V tretji etapi sem ga po drugi okrepni postaji dohitel in ga vprašal, če kaj potrebuje. Odgovoril mi je, da je vse v redu, da je imel defekt. Nato je dobrih pet minut preživel v mojem zavetrju, šel mimo mene in me tako po kakih desetih minutah pripeljal do naslednje skupine. Malo sem bil mrtev po tej vožnji v zavetrju, hehe …

Do zanimivega zapleta je prišlo v četrti etapi, kjer je nekdo (kot nekoč na nekem slovenskem maratonu …) nekdo pobral oziroma spremenil oznake na trasi. Obveljali so vrstni redi do zadnje kontrolne točke.

Skratka “VTS” je preizkušnja za vsakogar, mogoče celo nekoliko bolj za cestne kolesarje, saj so nekateri kolesarji uporabljali kar kolesa s trdimi vilicami. Pokrajina Schwarzwald prečudovita, letos sicer preveč namočena, ampak kljub temu lepa. Organizacija je izvrstna. Na okrepni postaji bidone in hrano podajajo prostovoljci. Ni ustavljanja – med vožnjo vzameš bidon z energijsko pijačo ali vodo, po končani etapi pa je hrane in pijače neomejeno. Ob 18. uri vsak dan skupna večerja.

Vaude Trans Schwarzwald 2015 bo na sporedu med 12. in 16. avgustom.

trans-schwarzwald.de

Uvodna fotografija – foto SG Fotografie za Vaude Trans Schwarzwald.

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam