Graham Agassiz
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
3. avgusta 2021

Kanadski freerider bo izpustil letošnji šov v Utahu, ekipa Commencal 21 pa je ostala brez čistil in denarja. OI 2032 bodo v Avstraliji. Van der Poel si želi naslova svetovnega prvaka, Jolanda v Tokiu brez merilca moči, Maja odhaja v dirkaški pokoj.

Graham Agassiz

Kanadski freerider, legenda Red Bull Rampagea, začetnik gorskokolesarskega “festivala” na Kamloops Bike Ranchu in zvezdnik mnogih filmčkov in videov je naznanil, da bo letos največji freeride dogodek potekal brez njegove udeležbe. Razlog je v njegovi poškodbi kolena, ki jo je staknil marca in še ni povsem nared. Celotna lista za Red Bull Rampage 2021 še ni znana, a bo dirka potekala brez veterana, ki je leta 2015 osvojil tretje mesto. Celotno izjavo najdeš na njegovem profilu Instagram: @grahamagassiz.

Amaury Pierron in Commencal 21

Muc-Off ne bo več pokrovitelj ekipe, za katero vozijo Angel Suarez, Alex Marin in Pau Menoyo. Francoski zvezdnik spusta, trenutno poškodovani Amaury Pierron, je s pomočjo managerja ekipe Commencal 21 zakuhal škandal. Razlog naj bi bila njegova pričeska s kitkami in zapis pod fotografijo na profilu Instagram. Fotografijo je na svojem IG profilu objavil manager ekipe Commencal 21 Charlie Julia, Amaury pa jo je nato delil. Vse skupaj naj bi bilo rasistično obarvano in pri proizvajalcu čistil Muc-Off so se odločili, da prekinejo sponzorsko pogodbo z ekipo Commencal 21. Z ekipo Amauryja Pierrona Commencal Muc-Off by Riding Addiction naj ne bi prekinili pogodbe, so pa zahtevali, da Pierron obišče izobraževalni tečaj glede rasizma. Celoten potek zgodbe najdeš na pinkbike.com.

Red Bull Rampage 2021

Letos bo največji freeride dogodek leta slavil že dvajseto obletnico. Prizorišče bo v Utahu. Datum je že znan, to je 15. oktober, glavna novost pa le 15 in ne 20 tekmovalcev na startu, kot jih je bilo na zadnjem preizkusu težnosti leta 2019. Vse informacije izveš na redbull.com.

Mathieu van der Poel

Po hudem padcu na OI Tokio 2020, ko je pri prečenju balvana mislil, da je tam še vedno lesena lestev, se nizozemski multidisciplinarni zvezdnik osredotoča na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki ga bo letos gostil italijanski Val di Sole. Tam bi rad osvojil naslov svetovnega prvaka in s tem vsaj malo omilil bolečine iz Tokia. Več na brujulabike.com.

Vrhunci Red Bull Hardline 2021

Najboljši manevri, najhitrejše linije, padci, napake in zmagoslavje Bernarda Kerra, ki je že tretjič osvojil najtežjo spustaško preizkušnjo.

Zanimivost z OI Tokio 2020

Olimpijska prvakinja, Švicarka Jolanda Neff, v Tokiu v vožnji do zmage ni uporabljala merilca moči, niti merilca srčnega utripa! Tudi na mnogih dirkah Jolanda ni uporabljala nobenega pripomočka, ki bi lahko kakorkoli vplival na njeno vožnjo, razen leta 2019 na “Tokio test eventu”, ko je uporabila tako merilec moči kot tudi merilec srčnega utripa in merilec hitrosti. Takat je zabeležila vse podatke, ki jih je uporabila za pripravo na dan D.

Maja Włoszczowska

Poljska tekmovalka v krosu je napovedala, da bo konec letošnje sezone končala uspešno profesionalno pot. Leta 2010 je bila svetovna prvakinja v olimpijskem krosu, še štirikrat srebrna ter dvakrat bronasta, ter v letih 2008 in 2016 srebrna na OI v Pekingu ter Riu. Več o njeni dokončni odločitvi na redbull.com.

0I 2032

Avstralski Brisbane je bil izbran za gostitelja poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger leta 2032. Vmes se bodo olimpijske igre odvile v Parizu (2024) in Los Angelesu (2028). Vse informacije najdeš na olympics.com.

Na naslovni fotografiji Aggy in Thomas Genon. Foto Long Nguyen / Red Bull Content Pool.

Prejšnje

Mednarodne dirkaške: Gee okreva po poškodbi, vročica pred OI narašča, ta vikend prihaja Red Bull Hardline

Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam