10. oktobra 2017

Med 15. in 21. oktobrom bo na sporedu etapni južnoameriški gorskokolesarski izziv. S štartom tam nekje, kjer so Portugalci okoli leta 1500 prispeli v Brazilijo.

Regija Discovery Coast je prizorišče letošnjega štarta etapne dirke Brasil Ride. 600 kilometrov in 13.000 višinskih metrov bo med 15. in 21. oktobrom tekmovalce ločilo med štartom in ciljem.

Dirke se bosta udeležila tudi Uroš Breški in Peter Vesel, a tekmovala ne bosta skupaj. Uroš bo tako kot leta 2015 združil moči s Cristianom Poberaiem, Peter pa se je odzval na povabilo v Braziliji živečega in v Argentini rojenega Pabla Rodrigueza, ki smo ga, ko je obiskal Slovenijo, predstavili tudi na mtb.si. Uroš in Cristian sta pred dvema letoma Brasil Ride končala na odličnem drugem mestu v kategoriji master!

Brasil Ride je tako tehnično kot dolžinsko, predvsem pa z višinskimi metri obogatena, izredno težka dirka, ki je tudi najvišje rangirana etapna dirka na drugi strani Atlantika. Kategorije nastopajočih so sledeče – odprta moška, ženska, master nad 40 let, grand master nad 50 let, mešani pari in pa “corporate” (kategorija trojic, katere člani ne smejo biti mlajši od 35 let) ter “nelore”. V slednji je pravilo, da nihče izmed dvojice ne sme biti lažji od 90 kilogramov.

{loadposition inside}
Etap bo sedem. Prva bo krožna s štartom in ciljem v Arraial d’Ajudu, naslednji dan bodo vozili med Arraial d’Ajudom in Guaratingo, naslednji dve etapi bosta s štartom in ciljem v Guartatingi, peta etapa bo potekala med Guaratingo in zopet Arraial d’Ajudom, prav tako bosta v Arraial d’Ajudu tudi zadnji dve etapi.

Prva etapa bo v dolžini 21 kilometrov z 330 višinskimi metri vzponov, druga bo imela 138 kilometrov ter 2199 metrov vzponov, tretja bo nekoliko krajša, prevoziti bo potrebno 74 kilometrov, a ob enem premagati kar 2559 višinskih metrov vzponov. Etapa številka 4 bo v dolžino merila 90 kilometrov, vmes bo potrebno premagati kar 2712 višinskih metrov, peta etapa bo postregla s 1974 “višinci”, dolga pa bo 130 kilometrov. Etapa številka 6 je zastavljena kot dirka v krosu. Premagati bo potrebno štiri kroge v dolžini 7,93 kilometra, vsak pa bo imel 141 višinskih metrov vzponov. Zadnja etapa bo štela 73,4 kilometra, premagati pa bo potrebno 1041 višinskih metrov vzponov.

Dirko bomo spremljali na mtb.si, iz prve roke pa nam je izjave obljubil tudi Uroš Breški.

Naslovna fotografija organizator

Uroša in Cristiana (Team Sportful DJAK) podpirajo:


Preberi še:

Breški in Poberai začela v Braziliji
Brasil Ride: Na drugi etapi do stopničk
Brasil Ride: Na tretji etapi do četrtega mesta
Brasil Ride: Zopet na stopničkah
Brasil Ride: Borba do konca
Brasil Ride: Zelo blizu cilja
Brasil Ride: Breški in Poberai z odliko

Sledite nam