Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
27. februarja 2013

Nova člana DH ekipe MTB Trbovlje/Specialized Gal Šuc in Jernej Cokan, Trbovci pod streho vzeli še celo ekipo Enduro s Hölclom, Cehnerjem, Stapićem … Štiričlanska enduro ekipa in dve prireditvi, DH Javor in DH Veli Lošinj.

Sporočilo za medije MTB kluba Trbovlje

Mountainbike klub Trbovlje bo svojo štirinajsto sezono delovanja pričel z zanimivimi izzivi in okrepljeno ekipo. Glavni sponzor ekipe ostaja Factory Store z znamko koles Specialized in oblačili Royal, smo pa tudi združili moči z ekipo Enduro oziroma obnovili staro sodelovanje z Janezom Jamnikom. V klub MTB Trbovlje tako prihajajo novi člani Blaž Hölcl, Florijan Cehner, Matej Stapić, Jure Logar in Rok Podbevšek (vsi Enduro Maxxis Sram).

Ekipi MTB Trbovlje/Specialized sta se pridružila nova člana – lanskoletni mladinski U17 državni prvak Gal Šuc in Jernej Cokan. V preverjeni spustaški ekipi so še večkratni državni prvak Jan Cestnik, lanskoletni mladinski državni in pokalni podprvak Jan Cimperman, pokalni prvak in evropski masters podprvak Saša Merljak in U17 tekmovalec Max Žagar.

Združena DH ekipa, ki šteje 11 članov, bo nastopila na dirkah slovenskega pokala in državnem prvenstvu, ter izbranih dirkah svetovnega pokala in evropske serije IXS Cup. Vsestranski Matej Stapić bo tekmoval na 4X, eliminator, BMX in enduro dirkah doma v tujini, Aleš Boben pa bo aktiven na domačih in tujih dirkah XCO.

Novost v klubu je tudi ekipa bivših tekmovalcev v spustu (Drnovšek, Jeršin, Zmrzljak in Živoder) in sicer v disciplini enduro – MTB Trbovlje/Specialized/Enduro. Gre pravzaprav za ekipo, ki se bo v prvem delu sezone predvsem posvetila organizaciji DH Javor Pre-season Warm up – otvoritve sezone v spustu ki bo 6. aprila v Trbovljah in novi dirki v spustu na otoku Lošinju (Hrvaška) Downhill Lošinj, ki bo med 12. in 14. aprilom. Med izbranimi dirkami v tujini in dirkami novega SloEnduro pokala, se bo našel čas za kašen XCO, vzpon, eliminator, morebiti celo za spust.

Mr. Majh (Trbowle TV) bo tudi v letu 2013 skrbel za kvalitetno video produkcijo Pokala Slovenije v spustu, ter pokala SloEnduro.

DH team: Jan Cestnik, Jan Cimperman, Jernej Cokan (vsi elite), Max Žagar (U17), Gal Šuc (U19), Saša Merljak (masters), Blaž Hölcl (elite), Florijan Cehner (U19), Rok Podbevšek (masters), Jure Logar (elite), Janez Jamnik (masters), Matej Stapić (elite)

Enduro team: Matej Drnovšek, Andraž Jeršin, Sebastjan Zmrzljak, Žiga Živoder

XC: Aleš Boben (masters)

Pokrovitelji: Factory store s programom Specialized, Royal, 661, Osprey, Xenofit, trgovina Enduro, Maxxis, Sram in Monster energy …

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam