tanja žakelj
11. julija 2022

Tanja Žakelj po 19. mestu v Leogangu z novim lepim rezultatom v svetovnem pokalu.

Dirka svetovnega pokala v Švici je vedno med najbolj glasnimi, saj je ta država v samem vrhu olimpijskega krosa, njeni tekmovalci pa vedno v borbi za najvišja mesta. Navijajo pa seveda za vse, tudi za Tanjo Žakelj (Unior-Sinter Factory Racing), ki je z novo dobro predstavo osvojila 26. mesto.

Lenzerheide so danes preplavili švicarski navijači, ki so še enkrat znova poskrbeli za izredno vzdušje. V tej odlični atmosferi je dobro dirko pokazala tudi Tanja, ki je napredovala iz kroga v krog. Končni rezultat sicer ni enak tistemu iz Avstrije, vendar pa je to teren, ki ji manj odgovarja. V začetku dirke se je vozila na 33. mestu, na koncu pa je le malenkost zmanjkalo v šprintu za 25. mesto.

tanja žakelj

Tanja Žakelj je po dirki povedala:

“Nova dobra dirka, te dobre občutke na dirkah svetovnega pokala prenašam s prizorišča na prizorišče in vidim, da sem konkurenčna. Zaostanek je sicer res velik, saj tiste spredaj res ‘letijo po luftu’, si niti ne predstavljam, kako je bili tako hiter in kako priti do tega nivoja. Sama naredim vse, da sem čim hitrejša in čim boljša.

Lenzerheide je na nadmorski višini približno 1500 metrov, zato sem bila malo previdna, predvsem sem bila pozorna na to, da sem bila spočita in pravilno aktivirana. Ter da seveda dirkam po najboljših močeh. Proga je bila zelo hitra, hkrati pa tehnično zahtevna in razgibana. Mogoče tudi ni najbolj po mojem okusu, saj zahteva od tekmovalke veliko absolutno moč ter stalno šprintanje. Še posebej v prvem delu dirke mi je bilo zelo težko, ko so bile ostale ženske še vse sveže. Ko jih je začelo malo pobirati, pa sem s svojim tempom pridobila nekaj mest. Zaključek je bil čisto v redu, še en zelo lep rezultat v svetovnem pokalu.”

tanja žakelj

Tanja se zavestno ne udeležuje petkovih kratkih krosov, ki sicer lahko prinesejo nekoliko boljši štartni položaj, a Tanja z dobrim štartom praktično ne izgubi ničesar, tako ali tako pa je običajno najmočnejša v zadnjem delu dirke. V olimpijskem krosu pa dirka sproščeno in odločno, kar je najboljša možna kombinacija, ki tudi prinaša rezultate.

Svetovni pokal se nadaljuje že čez teden dni v Andori.

www.uniorsinter.com

@UniorSinter
@TanjaZakelj

#UniorSinter

Fotografije Grega Stopar

Preberi še

Lenzerheide: Vita Movrin izenačila uspeh s Češke, Tanja Žakelj 26.
Leogang: Poročilo ekipe Unior – Sinter Factory Racing

Sledite nam