2. decembra 2011

Danes v Sežani odprli novo trgovino s servisom, ki nosi ime proizvajalca koles iz bližnjega Trsta. V ponudbi tudi turizem, po novem letu pa še delavnice za serviserje.

Mathitech smo do sedaj poznali večinoma le po ročno varjenih okvirjih iz titana, žal pa je zaradi razmer na trgu in širitve podjetja v druge sfere prav ta del zamrl. Vendar je podjetje vendarle v vzponu in del zgodbe je tudi Mathitech Bike Center, ki so ga danes odprli v centru Sežane. Podjetje je sicer v sežanskem Inkubatorju, tamkajšnjem poslovnem in inovativnem centru, doma že več kot leto dni. Tam poteka proizvodnja in razvoj biomedicinske opreme, ki prav tako predstavlja velik del poslovanja, v prihodnje pa bo prav iz tega centra prišla tudi svojevrstna rešitev električnega pogona za kolesa.

Trgovina je del večje zgodbe
Skupaj s trgovino so nam predstavili tudi podjetje Mabitur (MAthitech BIcikel TURizem) ter program Mathitech QT za postavitev standardov kakovosti kolesarskega servisa in programa izobraževanja serviserjev. Turistični del je za zdaj najbolj osredotočen na področje Krasa, organizirajo pa tudi izlete na širšem področju (na primer po Parenzani). Programi so že v polnem zagonu, približno 70 % jih poteka po manj zahtevnih poteh in v večjih skupinah, zapeljejo pa vas tudi na skrite kraške single.
Program QT (kot quality trends ali kot brano “kjut” oz. v prevodu srčkan) pa je nastal zaradi ugotovitve, da po vsej državi primanjkuje primerno usposobljenih serviserjev in nasploh standardov, ki bi opredelili kakovostno storitev. Program bo vodil vodja kolesarskega programa Janoš Cigale, ki je v preteklosti sodeloval tudi s Cultom in klubom Sava Kranj, sestavljen pa bo iz treh stopenj. Prva bo zelo osnovna in namenjena vsem uporabnikom koles, druga pa bo že zahtevnejša, a še vedno namenjena končnim uporabnikom. V tretji stopnji pa se bodo serviserji naučili zelo specializirana opravila, od posegov v vzmetenje do ugotavljanja poškodb na okvirju. Partner programa je zreški Unior, pri tretji stopnji pa bodo sodelovali tudi mehaniki podjetij RockShox, Fox in Miche. Program bo začel delovati v začetku prihodnjega leta.

Trgovina
Glavni del ponudbe trgovine so seveda kolesa Mathitech, ki za zdaj pokrivajo kros in cesto, program pa se bo že v kratkem širil. V ponudbi je več aluminijastih in karbonskim modelov, pozornost pa najbolj pritegne uporaba komponent MicroShift. Trgovina bo imela tudi velik servisni prostor, hkrati bo služila tudi kot točka za turistične programe, od tu pa si boste lahko kolesa tudi izposodili.
Mathitech je hkrati tudi distributer za obroče Miche, čevlje Vittoria in komponente FSA, v ponudbi pa so še čelade Rudy Project, spodnje perilo Dry, orodje Unior, komponente SRAM, trenažerji Elite in sedeži SMP.
Trgovino najdete na Partizanski 68a v Sežani, med delavniki je odprta od 9:00 do 13:00 in od 15:00 do 19:00, v sobotah pa od 9:00 do 12:00. Pokličete jih lahko na 059/021 291. Spletna stran bo kmalu delovala tudi v slovenščini.

www.mathitech.it

Na uvodni sliki eno izmed gorskih koles Mathitech, foto Tilen Čeh in G. Stopar.

Sledite nam