Leogang, Tanja Žakelj
12. junija 2022

Na Salzburškem Tanja Žakelj odločno v dvajseterico svetovnega pokala.

Zdaj ni nobenega dvoma več, Tanja Žakelj je izredno konkurenčna v svetovnem pokalu. Drugačen pristop do dirkanja se več kot očitno obrestuje. V Leogangu je osvojila 19. mesto, kar je njen najboljši rezultat v svetovnem pokalu po sezoni 2019.

Vikend dirkanja v Leogangu se končuje v vročem vremenu, kar je pravo nasprotje od preteklih deževnih dni, a sprememba ni pokvarila razpoloženja Tanje Žakelj, ki je znova dokazala svojo moč. Že na Češkem se je vozila podobno hitro, a defekt v zadnjem krogu je pokvaril uvrstitev. Danes ni bilo nobene napake in nobene dileme, Tanja je bila odločna in željna dobre uvrstitve. 19. mesto je lepa potrditev trdega dela.

Tanja gre naprej

“Moja druga letošnja dirka za svetovni pokal in rezultat, ki sem ga zelo vesela. Že na Češkem sem bila zelo vesela, ko sem se pripeljala v prvo dvajseterico, a mi je nato smola preprečila dober rezultat. Danes je šlo lepo in tekoče, brez kakšnih večjih napak. Svojo dirko sem vozila konstantno in solidno. Dejansko ni bilo samo solidno, z dirko sem zelo zadovoljna in je odlična iztočnica za naprej,” je bila po dirki zadovoljna Tanja.

Objektivno gledano so ta trenutek najboljše na svetu v svoji kategoriji, a že med dirko je Ledinčanka dokazala, da bi lahko šlo tudi višje. Tudi časovni zaostanek do tekmovalk pred njo ni bil pretiran. K dobremu dirkanju je seveda pripomoglo tudi dobro vzdušje. “Podpora na progi je bila dobra, nasploh je bilo splošno vzdušje super. Hkrati pa mi ustreza tudi proga, razmere so bile meni pisane na kožo, tako da bolje ne bi moglo biti,” je še dodala Tanja.

Brez vseh dirk svetovnega pokala

Tanja letos ne vozi celotnega svetovnega pokala, ampak samo izbrane dirke, kljub temu pa daje 100 odstotkov sebe in to se kaže tudi v rezultatih. Po več zmagah in drugih odličnih uvrstitvah na manjših dirkah UCI kategorij je zdaj prvi del sezone kronala z odličnim rezultatom v svetovnem pokalu in gre lahko z enako sproščenostjo na naslednje dirke.

Tanja na Instagramu: @tanjazakelj

Fotografije Sebastian Sternemann

Preberi še

Leogang: Na dirki kratkega krosa sonce in blato

Sledite nam