Giant mtb ZLIK, Gregor Sikošek
6. marca 2022

XC Rastočine zopet z razburljivo dirko in z odlično organizacijo BK Grobnik. Do konca letošnje Giant mtb ZLIK le še ena preizkušnja.

Tri kilometre dolg krog je postregel s 105 višinskimi metri razlike in bil na nekaj delih tudi tehnično obarvan, saj sta imela dva odseka obvoz oziroma tako imenovani “chicken way”, obvoz z manjšim tveganjem. Mnogo menjav ritma in pospeševanj, absolutna zmaga pa tokrat v roke slovenskega kolesarja, saj je po nekaj “zmagovalnega” premora na najvišjo stopničko stopil Gregor Sikošek.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK

Moške kategorije

U13 – Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje) prvo, Filip Noršić (BBK Šišmiš) drugo in Filippo Casagrande (Cube Crazy Victoria Bike) tretje mesto.

U15 – Slavil je Gašper Štajnar (Calcit Bike Team). Drugo mesto je osvojil Giovanni Peruch (Cube Crazy Victoria Bike), tretje pa Pietro Deon (ASD Societa Sportiva).

U17 – Stefano Viezzi (ASD Libertas Ceresetto) je bil v skoraj58 minut dolgi dirki za 42 sekund hitrejši od Tinet Terpina (MBK Črni vrh) in za tri minute od Alessia Paludgnacha (ASD Team Granzon).

U19 – Daniel Moimas (Cycling Team Friuli) prvo, Dominik Orbanić (BK Žminj) drugo in Eric

U30 – Zmaga Božidarju Mavrinu (BK Mura Avantura), srebro pa Hrvoju Lučiću.

U40 – Absolutno in v kategoriji, z izjemnim časom pet krogov dolge dirke 55 minut in 33 sekund, je slavil Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija). Drugo mesto je osvojil Tomaž Čefuta (ASD Flamme Rouge), ki je zaostal minuto in dve sekundi, še minuto več zaostanka si je nabral Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team).

U50 – Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) niza zmage kot za stavo. Drugo mesto je osvojil Marin Deković, tretje pa Miha Štokelj (KK Izvir Vipava).

50+ – V najstarejši kategoriji je bil najboljši Loris Tomat (ASD Valchiaro). Drugo mesto je pripadlo Miranu Modicu, tretji je bil Relvis Glavić (BK Novigrad).

Ženske kategorije

U15 W – Eva Terpin (MBK Črni vrh) je zmagovalka druge najmlajše kategorije deklet. Drugo in tretje mesto sta si razdelili članici ekipe A.S.D. Libertas Ceresetto Nadia Casasola in Ambra Savorgnano.

U30 W – Lisa Canciani (ASD DP66 Giant SMP) je tekmice prehitela kar za krog. Drugo mesto je osvojila Mirta Pušec, tretje pa Bianca Perusin (ASD Libertas Ceresetto).

30+ W – Lara Kocjancic niza zmago za zmago. Tudi tokrat je bila premočna za tekmica. Drugo mesto je osvojila Romina Marušić (BK Novigrad) in tretje Melita Doričić.

Otroške kategorije

U7 – Mario Vidaković (Adrenalina MTB Team), Matevž Zobec (Izvir Vipava) in Alen Simonič je bila nahitrejša trojica najmlajše kategorije.

U9 – Adam Simonič (Kamplc Racing Team) prvo, Val Milat (BK Campetto) drugo in Mark Pregl (SD Stahovica) tretje mesto.

U11 – Zmaga Urbanu Dejaku, drugo mesto Svitu Mesojedcu (oba MTB trailcenter Kočevje), tretje mesto pa Janu Horvatu (BBK Šišmiš)

U11 W – Prvi dve mesti sta pripadli gostitelju BK Grobnik. Zmago je osvojla Stefani Štrucelj, drugo mesto pa Nicole Nižić. Na najnižjo stopničko je stopila Klara Pregel.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Zadnja, deseta preizkušnja bo na sporedu 20. marca. Dirko, imenovano XC Ronjgi, organizira Adrenalina MTB Team. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Na naslovni fotografiji Gregor Sikošek. Foto Chip Timing.

Bogato fotogalerijo XC Rastočine najdeš na uradnem facebook profilu Giant mtb ZLIK. Avtor Siniša Galić.

Preberi še

Giant mtb ZLIK
Lestvice Giant MTB ZLIK pred zadnjima dvema krogoma

Sledite nam