giant mtb zlik
27. februarja 2022

Slovenci v dobrih položajih v skoraj vseh kategorijah, preden se zimska liga v marcu razplete v zaledju Reke.

Slovenci imamo geografsko res srečo. Pa če že sami nimamo zimskih MTB dirk, imamo nedaleč stran v hrvaški Istri in Kvarnerju zimsko ligo Giant MTB ZLIK, ki je pred zaključkom svoje 14. sezone. Zaradi kovidinih razmer to zimo ni zavila čez mejo, na tradicionalno prozorišče v Kočevju.

V sezoni 2021/2022 je za nami osem dirk, pred nami pa še dve: 6. marca XC Rastočine v organizaciji BK Grobnik, 20. marca pa finale, XC Ronjgi v organizaciji puljskega kluba KBBXS Adrenalina – a pozor, obe dirki sta v zaledju Reke.

Razvrstitev pred zadnjima dvema krogoma

Poznavalci veste, da v ZLIK ni (več) skupne razvrstitve, le razvrstitve po kategorijah.

Pa preletimo kategorije:

V najmlajši kategoriji do 7 let vodi Matevž Zobec (Izvir Vipava) s tremi zmagami in tremi drugimi mesti, le enkrat je bil tretji in enkrat manjkal. Sledita mu Lukas Horvat in Mario Vidaković (Adrenalina).

V kategoriji do 9 let sta na vrhu skupaj Val Milat (BK Campetto) in Loran Margetić, tretji je Mateo Mlinarić (oba BK Grobnik). Najvišje uvrščeni Slovenec je Adam Simonič (Kamplc Racing Team) na 6. mestu, zmagovalec XC St. Becich.

V kategoriji do 11 let vodi Jan Horvat (BBK Šišmiš) pred Davidom Bernobićem (BK Žminj) in Borom Križanom (MTB trail center Kočevje), ki je bil že trikrat drugi in dvakrat tretji. Pri dekletih pa vodi Stefani Štrucelj pred Nicole Nižić (pbe BK Grobnik) in Korino Abramović (BBK Team Rodeo).

Do 13 let: Noa Kuhar (BK Žminj) na vrhu pred Antoniom Liculom in Ivanom Kamenarjem (oba BK Grobnik), na 4. mestu prvi Slovenec Jakob Mlakar (MBK Črni Vrh).

V kategoriji do 15 let vodi Marko Turčić (BK Novigrad) pred Italijanom Suimonejem Leom (ASD Acido Lattico Team) in Mateom Jelenićem (BK Žminj), Slovenci so se nabrali med 6. in 8. mestom – Juš Ažman, Vid Berlot (oba Završnica) in Luka Maksimović (Calcit), zmagovalec prve dirke v Grožnjanu. Pri dekletih pa Ela Križan (MTB trail center Kočevje) pred Tajdo Šoštarko (Calcit) in Ilario Tambosco (ASD Jam’s Bike Team Buja).

Pri kadetih po hrvaško, mlajših mladincih po naše, je na vrhu David Sandić (BK MTB Istra Pazin), drugi je Noa Bogunović (BK Rijeka) in tretji Luka Lovro Dolinšek (Energijateam.com), zmagovalec 8. dirke XC Ježenj.

Mladinci (17- in 18-letniki): Erik Stipić (BK Rijeka) na prvem, Dominik Orbanić (BK Žminj) na drugem in Timotej Banovec (Team Granfondo Slovenija) na tretjem mestu, zmagal je na vseh treh dirkah, na katerih je nastopil.

Kategorija seniorjev od 19 do 20 let: Rok Jamšek (Calcit) na prvem, Martin Legović (BK Novigrad) na drugem in Diego Žužić (BK Poreč) na tretjem.

gregor sikošek, mtb zlik, xc slum
Gregor Sikošek na XC Slum, foto BK Buzet

Veterani od 30. do 39. leta: Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija) v vodstvu s 15 točkami prednosti pred Luko Grubišićem (Adrenalina) na drugem, tretji je Daniel Pozzecco (Team Eppinger). 76 kolesarjev je že osvojilo točke v tej kategoriji!

Veterani od 40. do 49. leta: v vodstvu Roberto Vidoni (SC Cottur ASD), drugi je Miha Štokelj (KK Izvir Vipava) s 44 točkami zaostanka in tretji Igor Božić (Adrenalina). 77 kolesarjev s točkami!

50-letniki in starejši: Loris Tomat (ASD Valchiaro’) na čelu daleč pred drugouvrščenim Relvisom Glavićem (BK Novigrad) in tretjeuvrščenim Mariom Ferfoglio (MBC Trieste). Miran Modic na 4. mestu brani slovensko čast.

Pa še dame: v kategoriji od 15 do 29 let vodi Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) pred Antonelo Juretić in Valentino Pilčić (obe BK Grobnik). Daša je dobila že pet dirk.

Med 30-letnicami in starejšimi pa vodi Lara Kocjancic (MBC Trieste) pred Romino Marušić (BK Novigrad) in Melito Doričić.

Vse lestvice so na prijavim.se

Naslovna fotografija Giant MTB ZLIK

Preberi še

Giant mtb ZLIK: XC Slum je bila sedma dirka sezone
SloXcup: Sezona se začne v Vrtojbi

Sledite nam