Giant mtb ZLIK
20. februarja 2022

Na XC Ježenj so udeleženci Giant mtb ZLIK nazadnje tekmovali v sezoni 2019/20, a se jih je tudi po skoraj dveh letih premora zopet zbralo v velikem številu.

Osma dirka sezone se je odvila v samem osrčju Istre, v mestecu Veli Ježenj pri Pazinu. Gostitelj je bil Slovencem dobro znani kolesarski klub BK MTB Istra Pazin, ki je s pomočjo lokalne skupnosti in prostovoljcev naredi še eno dobro dirko priljubljene serije zimskih tekmovanj v gorskokolesarskem krosu. Dirka je potekala brez najuspešnejšega slovenskega tekmovalca v najmnožičnejši kategoriji Giant mtb ZLIK Gregorja Sikoška, ki se je po mesecu vožnje le z gorskim kolesom ta vikend odpravil na specialko. Obljubil je, da se vrne na naslednji dirki.

Absolutni zmagovalec današnje preizkušnje je Roberto Vidoni, ki je slavil tudi v kategoriji do 50 let. Drugo mesto je pripadlo Gregorju Krajncu (zmaga v kategoriji do 30 let), tretje pa je osvojil Martin Legović (drugo mesto v kategoriji do 30 let).

Vrstni redi Giant mtb ZLIK

Moške kategorije

U13 – Prepričljivo je slavil Filip Noršić (BBK Šišmiš). Na drugo mesto se je uvrstil Lorenzo Maschio (ASD Jam’s Bike Team Buja), tretje pa je osvojil Jakob Mlakar (MBK Črni vrh).

U15 – V kategoriji so si prva tri mesta razdelili člani ekipe ASD Jam’s Bike Team Buja. Prvo mesto Ettore Fabbro, drugo mesto Joele Tonizzo in tretje Filippo Grigolini.

U17 – Zmaga k Energijateam.com in v roke Lovru Luku Dolinšku. Drugo mesto je osvojil Leonardo Ursella (ASD Jam’s Bike Team Buja), tretje pa Noa Bogunović (BK Rijeka).

U19 – Zmaga Cristianu Di Gasperu, drugo mesto za Gabriela Lorenza Bisara (oba ASD Jam’s Bike Team Buja) in tretje Ericu Stipiću (BK Rijeka).

U30 – Zmaga v roke Gregorja Krajnca, ki je s časom 57 minut in 31 sekund za 16 sekund prehitel Martina Legovića (BK Novigrad). Tretje mesto je z devetimi minutami zaostanka osvojil Mato Grgić (BK Cro MTB).

U40 – V najštevilčnejši kategoriji je slavil Peter Carli (MBC Trieste). Drugo mesto je osvojil Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team), tretje pa Milo Pilski.

U50 – Absolutni zmagovalec in zmagovalec kategorijie Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) je deklasiral konkurenco in s časom 57 minut in 22 sekund za več kot šest minut prehitel Andreo Grigolinija (ASD Sportway Cycling), tretje mesto je osvojil Miha Štokelj (KK Izvir Vipava).

50+ – Loris Tomat (ASD Valchiaro) prvo, Miran Modic drugo in Relvis Glavić (BK Novigrad) tretje mesto.

Ženske kategorije

U15 W – Z le dvema tekmovalkama v kategoriji, zmaga pa je pripadla Ilarii Tambosco (ASD Jam’s Bike Team Buja). Druga je bila Gea Sabadin (BK Grobnik).

U30 W – Prvo mesto za Alice Sabatino (ASD Jam’s Bike Team Buja), drugo je pripadlo Daši Mlakar (MBK Črni vrh) tretje je šlo v roke Gabrijeli Fran (BK Roda).

30+ W – Še ena zmaga na ZLIK za Laro Kocjancic (MBC Trieste), drugo mesto za Ano Rumiha (Adrenalina MTB Team) in tretje za Dijano Benković (BK Poreč).

Otroške kategorije

U7 – Prvo mesto je pripadlo Mariu Vidakoviću (Adrenalina MTB Team). Drugi je bil Matevž Zobec (Izvir Vipava), tretji pa Luka Milevoj (BBK Up&Down).

U9 – Val Milat (BK Campetto) je prepričljivo slavil, saj je zasledovalce prehitel kar za krog. Na drugo mesto se je uvrstil Loren Margetić (BK Grobnik), tretje mesto je pripadlo Emanuelu Čoviću.

U11 – Zmaga za BK Žminj, najhitrejši je bil namreč David Bernobić. Drugo mesto si je priboril Jan Horvat (BBK Šišmiš), tretji je bil Tine Mlakar (MBK Črni vrh).

U11 W – Nicole Nižić in Stefani Štrucelj (obe BK Grobnik) sta bili prva in druga, Korina Abramović iz BBK Team Rodeo je zasedla tretje mesto.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Predzadnja, deveta preizkušnja bo na sporedu 6. marca. Dirko, imenovano XC Rastočine, organizira BK Grobnik. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Grobniški dogodek Giant mtb ZLIK najdeš na facebooku.

Naslovna fotografija Chip Timing

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Sledite nam