Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
26. februarja 2017

Bobi dirka na Cipru in čveka z zvezdniki gorskokolesarskega krosa. Tokrat s kraljico Gunn Rito Dahle Flesjaa.

Po vsaki etapi, pa če tudi si izmučen, vedno najdeš koga za pogovor o dirki in še čem. Že na uvodni večerji sem se pogovarjal s Kulhavijem, Brentjensom in Dahlejevo, a nekoliko bolj uradno. Po zadnji etapi, ko je bilo vzdušje že bolj sproščeno in misli usmerjene le še k večerji, dobri kapljici in jutrišnjem počitku na plaži, sva z Rito izmenjala nekaj besed.

Gunn-Rita Dahle Flesja je po razpadu tovarniške ekipe Merida-Multivan za letošnjo sezono naredila lastno ekipo Team Merida Gunn-Rita.

“Small talk” s kraljico

Aleš: Kaj praviš o tistem klancu na včerajšnji dirki?
Gunn-Rita: Ja, sem ravno mislila povedati. Doma imam klance, ki so dolgi do 7 minut. Včeraj pa 1 ura! Sem mislila, da bom znorela, ko sem videla, kako daleč je do vrha.

Zakaj si pa danes tako potegnila?
Včeraj sem govorila s tamalim. Je rekel, da moram domov prinesti komplet medalj.

In tole z doping kontrolo?
Me ne moti. Vem, da mora biti, ampak vse to tako dolgo traja. Vmes sem že močno lačna, no pa tudi malo sitna znam biti. 🙂

Pismo, najmanjšo UCI ekipo imaš. Kako to?
Ja. Vse se je zgodilo zelo na hitro in če sem hotela zapolniti tri mesta, ki so obvezna za pridobitev statusa, sem prepričala Kennetha in njegovega prijatelja, da sta vzela licence kategorij elite. Iz zdaj se bosta celo sezono matrala z menoj! 🙂

Na naslovni fotografiji naš dirkač in reporter Bobi skupaj s Kennethom Flesjo (možem in trenerjem), desetkratno svetovno prvakinjo, jekleno Gunn-Rito Dahle Flesja in njunim prijateljem ter sotekmovalcem Catom Wallinom, ki je, takrat ko ne tekmuje in trenira, socialni delavec na srednji šoli.

Preberi še:
Rita, Jaro in elitna druščina pred štartom na Cipru
Po prvih dveh dneh Cipra na vrhu Michiels in Sarrou

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam