bienvenido aguado, flat out days
10. julija 2021

Oboje se hitro najde! V Kočevju furanje na prašnih trejlih in skakalnicah od jutra do večera, ko se okoli 19. ure umiri veter, pa predstava na veliki liniji.

Frirajd festival v MTB trail centru Kočevje je zrasel. Glede na lanske koronske razmere to ni presenečenje. Za konec tedna se je nabralo nekaj sto prebivalcev bivališč v avtodomih, kombijih in šotorih, še nekaj je dnevnih obiskovalcev ter tudi nekaj tistih, ki si vrhunec dneva, skakanje na veliki liniji, ogledajo čez ograjo, brezplačno, ob pijači iz sosednje brunarice.

Vasica Flat Out Days je tako kar napolnjena in živahna skoraj 24 ur na dan (da, spanje niti v najbolj gluhih urah tu ni najpomembnejša dobrina), na hribu pa se udeleženci vendarle porazgubijo in niti ob poletih in trikih na veliki liniji tam ni kakšne gneče. Prav v skladu z ukrepi. A ob najbolj divjih trikih završi čez celo nekdanje smučišče pri Dolgi vasi, iz grl od gozdička do kampa ter od odra s šankom do kotička s hrano. Velika linija je namreč dobro vidna skoraj od povsod.

Vsakodnevni spored poteka z manjšimi prilagoditvami vremenu – visokim temperaturam sredi dneva in vetru, ki se praviloma poleže okoli sedmih zvečer. Takrat se izbranci lotijo velike linije, drugi pa se ustavijo in gledajo.

Padajo vlakci in vse večji triki. Tudi kakšen premet nazaj in “seat grabi”, glavni krivec je kar lanski zmagovalec Bienvenido Aguado (na naslovni fotografiji).

Fotogalerija z velike linije

Tudi kakšen padec je, a povabljenci, ki se igrajo na veliki liniji, so še bolj ali manj nepoškodovani. Za druge udeležence je to težje trditi, saj so reševalci že imeli nekaj dela tako višje na hribu kot na skakalnicah v izteku.

Imena zmagovalcev tekmovanj niso najpomembnejša, večine še niso objavili prav nikjer. Za nami je že nekaj tekmovanj, med ostalimi včeraj paralelni slalom in žal zaradi hudega padca prekinjeni pit stop pumptrack. A mladeniča naj bi danes s pretresom možganov že odpustili iz bolnišnice.

Tudi danes je na progah živahno že od jutra, popoldan sledijo “whipi in triki” ter zvečer skakanje na veliki liniji, najverjetneje od sedmih do mraka. Ter seveda nočno grmenje na koncertu dveh metal skupin.

Sledi @flatoutdays in #flatoutdays

Fotografije Klemen Humar, na naslovni je Bienvenido Aguado

Preberi še

Flat Out Days: Odlično vzdušje in posrečeni objekti
Flat Out Days: Takole so gradili
Še štirikrat spat do festivala Flat Out Days!

Sledite nam