Jan Perše, batt crew, flat out days
8. julija 2021

Kdo gre v Kočevje? Za konec tedna bo divje, že v prvih dneh festivala pa je bilo tudi že kaj videti. Matic Kokl nam je povedal par stvari.

mtb.si se bo šele konec tedna resneje lotil vsebin s festivala Flat Out Days v MTB trail centru Kočevje. Ker pa na težko pričakovanem dogodku že dogaja polno, smo poklicali Matica Kokla, enega od graditeljev in tudi enega od letalcev na veliki liniji, da nas seznani z aktualnim dogajanjem.

Matic, kako si po prvih dneh zadovoljen kot “rajder” in kako kot graditelj?

Matic: Stvar je ogromna! Še boljše je kot lani. Že lani smo si stvari zamislili tako, letos pa uresničili. Vse se je poklopilo, poskakali smo linijo, vse se odpira, zdaj samo gas naprej.

Kot graditelj … Zaradi kampa smo morali spremeniti zaključek velike linije, odločili smo se, da bo na koncu hip v obe smeri, drugi skok pa smo podaljšali. Letos smo vsi še hitrejši, ker je vse večje, vsi so nahajpani, navajeni hitrosti. Ampak nimamo več kaj spraviti notri, to je maksimum za to linijo. Super deluje!

Pa nove linije manjših skokov, kakšen je odziv na table skoke?

Ja, lani so bili gapi, nekateri so bili malo žalostni, ker jih ni več. A za maso je tako bolje. Veliko jih gre čez, učijo se in napredujejo. Dobro je, ker takšne infrastrukture manjka.

Dodali smo še step-up z doskočiščem s sekanci, kjer lahko ljudje poskušajo nove trike in dobijo občutek za air. Ko si nekaj sekund v zraku, lahko dobiš občutek. Zdaj ima KOčevje park z vsem, kar potrebujejo.

Kaj pravijo zvezdniki?

Noro jim je všeč. Vse je na izi, sproščeno. Na veliki liniji so zadovoljni z vsemi skoki. Vzdušje pa je najboljše.

Včeraj (v sredo) ste prvič skakali veliko linijo, kaj je bilo že videti?

Bienvenido Aguado je skočil backflip. Sproščen je še z Darkfesta, ima občutek. Še nekaj jih je kar nažigalo. Folk pa je divjal.

Koliko je že obiskovalcev?

Kakšnih dvesto, za vikend pa je še veliko večje zanimanje. Z organizacijo smo naredili veliko novega, ljudje to vidijo, tako povabljeni kot obiskovalci.

Flat Out Days je pa tako ali tako najbolje slediti na Instagramu:

@flatoutdays in #flatoutdays

Na naslovni fotografiji ata BATT Jan Perše, foto Klemen Humar @klemenhumar

Galerija foto Jakob Remar @jakobremarphotography

Preberi/oglej si še

Flat Out Days: Takole so gradili
Flat Out Days: Spored in seznam povabljenih

Sledite nam