15. januarja 2013

Blaž Hölcl, Miran Vauh in Vid Kovač prvič na spletu v drugem delu filma Blaža Tomažina. Nekaj od tega bi utegnil vrhunec filma, so dejali tisti, ki so ga že videli na platnu.

Pred vami je prvič na spletu drugi od treh delov filma Switch, ki ga je Blaž Tomažin na platnu prvič prikazal oktobra lani. Tokrat boste videli del, v katerem koroški spustaš Blaž Hölcl podi z Mariborskega Pohorja, nato pa še skupni del Velenjčanov Mirana Vauha in Vida Kovača na domačem terenu, stezici, ki ji rečeta “korenine-bande”.

Tretji del s Filipom Flisarjem, Kristjanom Vrečkom in Tadejem Humarjem boste dočakali v nedeljo 20. januarja, prav tako ob 20. uri.

Če ste spregledali prvi del (v petih dneh je nabral nekaj manj kot 2500 ogledov) 

Spet nekaj vtisov s snemanja

Blaž Hölcl: “Snemali smo v letih 2011 in 2012, obakrat na Pohorju. Naporno je bilo, snemali smo po ves dan. Žal teren ni bil primeren za pravo akcijo, kar se tiče furanja sem lahko več pokazal v videu Tineta Lenarta. Sicer pa ima Blaž odlično opremo in je video dober izdelek.”

Miran Vauh: “Najbolj mi je ostala v spominu Kovačeva poškodba na snemanju. V filmu so res lepe barve konca poletja. Nisem si predstavljal, da bo tako dobro izpadlo. Seveda bi vedno lahko posneli še kaj več …”

Vid Kovač: “Lani eden boljših dni furanja. Kratko in sladko. Trail je dolg le 30 sekund in spustila sva se vsaj petnajstkrat. Problem je bicikle porinit nazaj na vrh. Izdelek mi je zelo všeč, izpadlo je nad mojimi pričakovanji. Iz sivega dne je Blaž naredil zelo dobro, živo sliko. Prej se še nisem videl v nobenem filmu in z veseljem bi še kdaj sodeloval.”

Blaž Tomažin: “Ko sva šla s Hölclom na lokacijo, je imela tam policija vajo reševanja, zato tudi policijski avto na začetku. Tako sva začela nekaj pozneje istega dne. V Velenju je bila dobra progica, imel sem najbolj naštudirane kadre, saj sem že prej videl posnetke od tam in sem vedel, kako bo. Žal se je Vid proti koncu poškodoval. Zame je to eden boljših delov filma.”

Na uvodni fotografiji Vauh in Kovač med enim od 15+ vzponov na stezi korenine-bande.

Iiiiiiiin … drugi del filma:


Film “na kose” je zdaj skrit, celoten film na ogled tukaj

Sledite nam