Brasil Ride
24. oktobra 2022

Letošnja brazilska etapna preizkušnja se je začela z dobrih 20 kilometrov dolgim prologom. Peter Vesel tokrat na dirki z novim partnerjem.

Peter Vesel na svojem tretjem nastopu na Brasil Ride, tokrat z Nizozemcem Petrom Woutersom v ekipi 9TH Wave mtb Sharks v kategoriji grand master. Wouters je Petrov novi partner in z blagovno znamko 9TH Wave tudi njegov opremljevalec z obročniki. Je tudi eden izmed nekdanjih pokroviteljev dirke 4 Islands in star znanec etapnih dirk. Peter in Peter se letos kot par na etapno preizkušnjo odpravljata prvič, sta pa oba tekmovala na nedavno zaključeni dirki Appenninica mtb Stage Race. Prvi Peter je slavil, drugi je bil uvrščen nekaj mest za njim. Kako jima bo šlo letos v vročini in vlagi Brazilije, bomo spremljali tudi na mtb.si.

20,8 kilometra ob obali in po mestnih uličicah

Kratek prolog, našemu dvojcu je Garmin sicer nameril 20,335 kilometra, in povprečna hitrost 19,49 kilometra na uro. Peter Vesel in Peter Wouters sta s časom ure, dveh minut in 35 sekund osvojila tretje mesto v kategoriji grand master. Zmagovalca prologa sta postala Brazilca Abraao Azevedo in Gustavo Jorge (AAZ Sports), ki sta uvodne kilometre premagala v 56 minutah in 29 sekundah. Med njiju in dva Petra sta se s časom ure in 33 sekund vrinila Brazilca Ricardo Francisco in Rogerio Melo (Unidas Aluguel de Carros 3). Veselov nekdanji partner, tisti, s katerim si je Brasil Ride pokoril že dvakrat, Pablo Rodriguez je v paru z Raulom Navarrom končal na četrtem mestu.

Absolutno Avancini

Letošnji Brasil Ride je nekaj posebnega, saj poleg klasičnih dvojic v elitnih kategorijah nastopajo tudi posamezniki. Na startu je tako nekaj velikih imen gorskega kolesarstva – od maratoncev do tekmovalcev v olimpijskem krosu. Brazilec Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing) je prolog končal v 46 minutah in 48 sekundah ter bil za 28 sekund hitrejši od rojaka Gustava Pereira (Specialized Racing Brasil). Tretji je bil Nizozemec Hans Becking (Buff Megamo), ki je bil še 16 sekund počasnejši. V solo kategoriji so tudi Portugalec Tiago Ferreira (DMT Racing Team), Nemec Andreas Seewald (Canyon Northwave mtb Team), Nemka Naima Diesner (Brasil Ride) in Brazilka Paula Gallan (Trinx Brasil Racing), ki je s časom ure, minute in 40 sekund slavila v ženski konkurenci.

Prolog Brasil Ride v kratkem videu

Danes je na vrsti druga etapa v dolžini 128 kilometrov, vmes pa bodo morali tekmovalci premagati 2660 višinskih metrov vzponov. Kaj bo imel po drugi najdaljši etapi na letošnji dirki povedati afriški lev Peter Vesel, izveš v jutrišnjem poročilu.

www.brasilride.com

Foto Alemão Silva @alemaosilvafoto

Preberi še

Brasil Ride 2022: Na dirko tudi Peter Vesel

Sledite nam