BMX tahitre, USA Grands
3. decembra 2021

V Oklahomi, natančneje v Tulsi, se je odvilo največje ameriško tekmovanje v disciplini race, zmage pa se je veselil Francoz. Corrado iz Rivignana po domači progi, BSX Racing Team vabi v svoje vrste, Peter Danihel pri vstopu v kategorijo junior išče podpornike in še dva videa iz BMX Grands.

Joris Daudet ima štiri

Nekdanji svetovni prvak in še vedno eden najboljših BMXarjev na svetu že nekaj let živi in trenira v Združenih državah Amerike. Sedaj je po legendarnih tekmovalcih Garyju Ellisu in Petu Loncarevichu prvi, ki je dosegel štiri prestižne ameriške naslove! Do preteklega tedna je bil Daudet v družbi Sama Willoughbyja, Connorja Fieldsa in Bubbe Harrisa, ki so se ponašali s tremi naslovi, sedaj je “veteran” BMXa postavil letvico še nekoliko višje. V dirki kategorije PRO je bil hitrejši od Kamrena Larsna in še enega nekdanjega svetovnega prvaka Corbena Sharraha.

Daudet je slavil tudi v “dirki prvakov,” kjer je za seboj pustil Tannerja Sebesto in Simona Marquarta. V ženski kategoriji je letošnji USA Grands osvojila Delaney Vaughn, ki je bila premočna za Felicio Stancil in nekdanjo svetovno prvakinjo Alise Willoughby. Vse vrstne rede najdeš na usabmx.com.

USA Grands in 5 ur finalnih odločitev

Če imaš čas in voljo za ogled: Pet ur finalnih voženj največjega in najprestižnejšega ameriškega tekmovanja s kolesi BMX.

USA Grands skozi prizmo Barryja Noblesa

Oglej si video. Oglej si strukturo proge, zavoje, predvsem pa poslušaj del, kjer Barry Nobles ob Jorisu Daudetu razloži, da se ameriško in evropsko BMX drikanje kar konkretno razlikujeta.

BSX Racing Team

Zima že krepko trka na vrata, mariborski BMX klub pa najmlajše vabi v svoje vrste. Klubski člani pozimi trenirajo v zaprtem prostoru Pik hale na obrobju Maribora, ti pa, če si za, se jim lahko pridružiš. Kako potekajo njihovi treningi, si oglej na facebooku, za ostale informacije ti je na voljo glavni trener Tilen Frank na mailu bsx.team@gmail.com.

Peter Danihel

Mladi slovaški BMX up in vekratni državni prvak, sin znanega trenerja Petra Henčla, se predstavi in upa na podporo pri prestopu v elitno kategorijo bmxarjev – junior.

Corrado Tosso

Trener ekipe 48erre, ki občasno bdi tudi nad nekaterimi slovenskimi BMXarji, najde tudi čas zase in se popelje po domači progi v Rivignanu.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam