Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
22. maja 2019

V Visočini Areni bo od petka do nedelje potekal drugi dvojček letošnjega svetovnega pokala. V petek kratki kros, sobota in nedelja pa bosta rezervirani za olimpijskega. Na Češko tudi številčna slovenska odprava!

Še ena gorskokolesarska klasika. Nove Mesto na Moravskem spada v železni repertoar svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Med 24. in 26. majem bosta v Visočini Areni na sporedu dirki v kratkem in olimpijskem krosu. Tokrat na startu tudi številčna slovenska odprava s Tanjo Žakelj in Rokom Nagličem na čelu.

Kratki kros

Krog ostaja enak kot lani. Dolžina 1200 metrov. 10 plus en krog za moške in 7 + en krog za ženske. Zmagovalca čaka 125 točk.

Olimpijski kros

Z dolžino 3936 metrov in 117 višinskih metrov vzponov je krog zelo hiter, predvsem zadnji zavoj in ravnina sta resnično “ubijalska”. Letos bo del kroga speljan tudi po pumptracku. Zmagovalca čaka 250 točk svtovnega pokala.

Tako je bilo lani

V elitnih kategorijah sta zmago slavila Nino Schurter in Annika Langvad. Tako moška kot ženska dirka sta bili odločeni šele na zadnji ravnini. Tanja je lani osvojila 19. mesto, Gregor Krajnc je bil v članski kategoriji 81., Rok Naglič pa je v kategoriji mlajših članov zasedel osemnajsto mesto. Poročilo: Nove Mesto: Zmagi Schurterju in Langvadovi

Slovenci na startu

Med elito so med prijavljenimi tudi trije Slovenci. Rok Naglič (startna številka 96) in Tanja Žakelj (številka 46) sta visoko motivirana in bosta skušala popraviti uvrstitve preteklega tekmovalnega vikenda v Albstadtu. Na startni listi pa tudi presenečenje. Številka 134 je rezervirana za Gregorja Dimica, ki v prvi vrsti odhaja na dirko kot spremljevalec mladinskih tekmovalcev, predvsem pa bi rad svojo odlično letošnjo formo preizkusil tudi na dirki najvišjega ranga.

V kategoriji do 23 let se bo z mlajšo elito svetovnega pokala prvič spopadla Vita Movrin. Glede na formo, ki jo je kazala na dirki po štirih otokih in na prvih dirkah slovenskega pokala, bo naredila še preizkus v svetovnem pokalu. Številka 71 bo njena. Na startu pričakujemo 75 tekmovalk.

Na startu moške dirke do 23 let pa bo nastopila falanga najboljših domačih tekmovalcev v krosu. Številko 74 bo imel na krmilu David Ivartnik, 129 Matevž Govekar, 133 bo imel pripeto Miha Klemenčič, 140 pa Mihael Štajnar. Kategorija do 23 let bo imela na startu 151 tekmovalcev!

Celotno listo prijavljenih najdeš na uci.org

V mladinskih kategorijah smo našteli kar sedem slovenskih imen! Med mladinkami Ana Janežič, med mladinci pa Jernej Hribar, Jakob Klemenčič, Matic Kranjec-Žagar, Teo Pečnik, Jakob Smolnikar in Blaž Žle.

Prijavljeni v mladinskih kategorijah na registrace.sportsoft.cz

Časovnica

Petek:
– 18:00 start ženske dirke v kratkem krosu
– 18:45 start moške dirke v kratkem krosu

Sobota:
– 11:00 start dirke v olimpijskem krosu za ženske do 23 let
– 13:00 start dirke v olimpijskem krosu za moške do 23 let
– 15:00 start dirke v olimpijskem krosu za mladinke
– 17:00 start dirke v olimpijskem krosu za mladince

Nedelja:
– 10:20 start ženske elitne kategorije v olimpijskem krosu
– 13:35 start moške elitne kategorije v olimpijskem krosu

Ogled petkovega kratkega krosa in nedeljskega krosa elitnih kategorij v živo na RedBull TV

Prenos petkovega kratkega krosa se začne ob 17:50, v nedeljo od 10. ure dalje. Vse ostale informacije najdeš na mtbnmnm.com.

Naslovna fotografija Grega Stopar

Preberi še poročila iz Albstadta
Albstadt: Kratki kros Courtneyjevi in van der Poelu
Albstadt: Kate in Mathias sta si podredila konkurenco
Albstadt: Zadržan začetek in hiter zaključek Tanje Žakelj
Albstadt: Fotogalerija deklet

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam