10. septembra 2018

Prva izmed štirih finalnih preizkušenj za pokal Pumpaj Slovenija je minila v sproščenem vzdušju na Ptuju.

Ptuj je bil po odpovedi in prestavitvi tekmovanja v Zagorju prizorišče prve finalne tekme za pokal Pumpaj Slovenija. Simpatičen pumptrack, z ne previsokimi bandami in v neposredni bližini Drave, je v sončnem vremenu gostil lepo število tekmovalcev, ki so si s svojimi predstavami in uvrstitvami med prve tri na eni izmed desetih kvalifikacijskih tekmovanj priborili mesto na na finalnih preizkušnjah.

Za serijo Pumpaj Slovenija, kot morda že veš, stojijo Alliance ASE, BSX Racing Team Maribor in mtb.si, vedno pa v sodelovanju z občinami, kjer potekajo tekmovanja.

Finalna tekmovanja za razliko od kvalifikacijskih potekajo po sistemu izločanja. Najprej ima vsak tekmovalec na voljo hiter krog, nato pa sledijo tekmovanja po sistemu najhitrejši proti najpočasnejšemu … na koncu sledijo še finalne preizkušnje.

Kdo so zmagovalci prvega finalnega tekmovanja?

V kategoriji do pet let. Najhitrejša v finalu je bila Mara Bela Perić, na drugo mesto se je uvrstil Nik Čeh Cigrovski, na tretje pa Rok Kogler.

V kategoriji do vključno devet let je slavil Jošt Ložar, ki je bil v finalni vožnji hitrejši od Mihaela Gaborja Perića, tretje mesto je osvojil Žan Kogler.

Od 10 do 13 let. Najbolj suveren skozi vse hitre kroge je bil Žan Pahor. V finalu pa je moral priznati premoč Miha Čeha. Na tretje mesto se je uvrstil Val Trinle Lampič.

Kategorija 14+. Tilen Frank prvo, Boris Režabek drugo in Davorin Maleković tretje mesto.

Kategorija open (skiroji, rolke, rolerji). Za stotinko sekunde je Miha Čeh (isti Miha kot na kolesu) prehitel Gala Ivančiča, tretje mesto je osvojil Mai Pokleka.

Druga finalna preizkušnja bo a sporedu 30. septembra v Zagorju ob Savi, obeta pa se nam še ena kvalifikacijska preizkušnja, ki bo v Mirni to soboto 15. septembra.  

Takole so pumpali na desetih kvalifikacijskih tekmovanjih:
Pumpaj Slovenija: Deseta kvalifikacijska je bila v Škofji Loki
Pumpaj Slovenija: 9. postaja
Pumpaj Slovenija: Še drugič v prestolnici
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Dvojni spored v Odrancih
Pumpaj Slovenija: Četrta postaja – Majšperk
Pumpaj Slovenija: V petek je bilo veselo na Ptuju
Pumpaj Slovenija tokrat na Dolenjskem
Pumpaj Slovenija: Na vrsti je bila Ljubljana

Sledite nam