BMX tahitre, Eddy Clerte
27. maja 2022

Svetovni pokal na Škotskem, evropski pokal na Nizozemskem, video utrinki iz Vigevana in San Giovanni Lupatota ter uradni video zapis z dirke Alpe-Adria BMX Vösendorf.

Svetovni pokal BMX Glasgow

Na Škotskem bosta 28. in 29. maja težko pričakovani prvi dirki svetovnega pokala. V Glasgowu bodo tekmovalci preizkusili progo, ki bo naslednje leto gostila svetovno prvenstvo za kategorije challenge in elite. Svetovno prvenstvo v tej disciplini bo v Glasgowu del prvega multidisciplinarnega svetovnega prvenstva, saj bodo na Škotskem takrat nastopali tudi gorski in cestni kolesarji. Vse o dirki, tudi časi v živo, na uci.org.

Evropski pokal Kampen

Nizozemci gostijo 9. in 10. preizkušnjo letošnjega evropskega pokala. Po prvih podatkih tja potujejo trije slovenski kolesarji: Mak Breznik Fallk (Bikehanic – 20Chocolate), Jošt Ložar (Bikehanic – 20Chocolate / BMX Racing Kids) in Gaj Gorza (TBP Lenart / FLY Europe). Zaenkrat je za dirkaški vikend, ki se bo odvijal 4. in 5. junija, prijavljenih 920 tekmovalk in tekmovalcev. Trenutni seznam prijavljenih na uec.ch.

Pokal Lombardije

Italijani so imeli pretekli vikend kar dve močni lokalni preizkušnji. Pokal Lombardije je v Vigevano privabil skoraj 250 tekmovalcev, pokal Triveneto pa nekaj manj kot 200. Videi finalnih voženj so na voljo na tem mestu.

Pokal Triveneto

Najbolj znan regijski pokal pri naših zahodnih sosedih se je začel v San Giovanni Lupatotu. Naslednja preizkušnja bo v nam dobro znanem Creazzu, in sicer 12. junija. Videe vseh voženj najdeš na kanalu youtube.

Alpe-Adria BMX Vösendorf

Pretekli vikend sta bili na sporedu tudi dirki pokala Alpe-Adria s četico slovenskih tekmovalcev na startu. Sedaj je na voljo tudi uradni video, ki ga najdeš na facebook profilu organizatorja. Poročilo na mtb.si.

Na naslovni fotografiji Eddy Clerté, fotografijo smo si sposodili pri UCI BMX Racing.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam