11. januarja 2016

SloEnduro, slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro, bo v sezoni 2016, svoji četrti, med aprilom in oktobrom obiskala šest prizorišč v treh državah.

SloEnduro
, slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro, bo v sezoni 2016, svoji četrti, med aprilom in oktobrom obiskala šest prizorišč v treh državah.

Že po tradiciji se serija začenja čez mejo nad Trstom in Dolino s preizkušnjo Enduro 3 Camini (trije dimniki), tokrat v okviru prvega festivala No borders bike festival.

Konec maja bo na vrsti Enduro Cerkno, najboljša dirka sezone 2015 po izboru tekmovalcev. V enakem tempu z eno dirko v mesecu čez poletje: junij zaseda bovški Soča Enduro v okviru festivala Soča Outdoor, ki je v serijo vstopil lani; julij klasični Black Hole enduro na Koroškem v okviru festivala Black Hole Bike Fest; avgust pa novost v letošnji seriji, Enduro Kamnik, ki je lani v zimskih razmerah odprl serijo 4Fun. V Kamniku bodo letos v igri tudi naslovi državnih prvakov.

Za konec pa sredi oktobra še tradicionalni zaključek z vedno spektakularnim Endurom Grozni v Grožnjanu v hrvaški Istri.

Koledar SloEndura 2016

9./10. april – Enduro 3 Camini, Trst (Italija)
28./29. maj – Enduro Cerkno
25./26. junij – Soča Enduro, Bovec
29./30. julij – Black Hole enduro, Ravne-Prevalje
20./21. avgust – Enduro Kamnik (državno prvenstvo)
15./16. oktober – Enduro Grozni, Grožnjan (Hrvaška)


V sezoni 2015 je na šestih preizkušnjah SloEndura in petih preizkušnjah serije 4Fun nastopilo 450 kolesark in kolesarjev iz desetih držav. Skupna zmagovalca sta postala Nina Rupnik (MBK SportR.si) in Vid Peršak (Orbea Enduro Crew).

{loadposition inside}

SloEnduro 4Fun

Serija lažjih enodnevnih preizkušenj 4Fun, lanska novost, bo letos še obsežnejša in mednarodno obarvana tudi po prizoriščih. Koledar sledi kmalu!

www.sloenduro.com

Uvodna fotografija Nejc Bole/SloEnduro

Sledite nam