Luca Braidot, Maxime Marotte
Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
9. januarja 2021

Še nekaj zanimivih prestopov in podpisov pogodb za sezono 2021. Američan k Nemcem, Santa Cruz FSA z zvenečimi imeni, Cannondale Factory Racing z dvema mladima divjakoma …

Dakotah Norton

Zadnja leta član ekipe Unior Devinci Factory Racing, odslej pri ekipi The YT Mob. Glede na to, da je Norton sezono 2020 končal z enimi stopničkami, zna biti nov delodajalec dodatna motivacija za nadgrajevanje forme in še boljše rezultate. Dak bo v ekipi združil moči z Oisinom O’Callahanom in Davidom Trummerjem. @daknorton.

Dakotah Norton. Foto The YT Mob.

Luca Braidot

Stari znanec slovenskih dirk in eden najboljših italijanskih tekmovalcev v olimpijskem krosu prvič v profesionalni karieri menja delodajalca. Luca je skupaj z bratom Danielejem tekmoval za ekipo CS Carabinieri in na kolesu Olympia. Letos ga bomo videvali v novih barvah in na novem kolesu. Postal je član ekipe Santa Cruz FSA. @lucabraidot.

Maxime Marotte

Po štirih letih pri ekipi Cannondale Factory Racing se je Francoz odločil za spremembo in zamenjal delodajalca. V naslednjih sezonah bo tekmoval v isti ekipi kot Luca Braidot (Santa Cruz FSA). Družbo jima bosta delali še mladi tekmovalki Martina Berta in Greta Seiwald. @maxime_marotte.

Simon Andreassen

Nekdanji mladinski svetovni prvak v ciklokrosu in olimpijskem krosu ter zmagovalec dirke v Novem Mestu 2020 v elitni kategoriji se je pridružil legendarnemu dvojcu Henriqueju Avanciniju in Manuelu Fumiću pri ekipi Cannondale Factory Racing. @simonandreassen.

Simon Andreassen in Alan Hatherly. Foto Jean Pierre Jacobs za Cannondale.

Alan Hatherly

Nekdanji svetovni prvak v kategoriji do 23 let in prvi svetovni prvak v e-gorskem kolesarstvu (2019) je prav tako prestopil k ekipi Cannondale Factory Racing. Hatherly, enako kot Andreassen, je bil do podpisa pogodbe z novim delodajalcem član ekipe Specialized Racing. @alanhatherly.

Geoff Gulevich

Kanadčan se je po treh letih poslovil od znamke Focus. Frirajd kariero bo nadaljeval na kolesih Orbea. Hkrati bo Guly eden izmed ambasadorjev znamke na severnoameriškem kolesarskem tržišču. @geoffgulevich.

Isla Short

Škotinja, ki je bila zadnja leta “privatnica” v krosu pod okriljem domače kolesarske zveze in je vozila kolesa znamke Orbea, s sezono 2021 postaja polnopravna članica ekipe Orbea Factory Team in ambasadorka znamke. @isla_short.

Yoann Barelli

Eden tistih kolesarjev, ki menja ekipo in kolesa, je tudi Francoz, ki je bil zadnja štiri leta zvest Commencalu. Barelli bo sedaj sodeloval z Guerilla Gravity iz Kolorada. @yoannbarelli.

Sam Hill

… je sledilce na Instagramu prestrašil s sporočilom, kjer se je zahvalil ekipi Chain Reaction Cycles za osem nepozabnih let in s tem vzbudil nekaj dvomov o tem, da po osmih sezonah prekinja sodelovanje, a je že naslednji dan razveselil z objavo, da ekipi ostaja zvest še nadaljnja tri leta. @samhill13.

Mariana Salazar

Moštvena kolegica naše Monike Hrastnik zapušča ekipo Dorval AM. Salvadorka bo v naslednji sezoni tekmovala po lastnem programu in željah. Nekdanji delodajalec ji bo s podporo na dirkah še vedno stal ob strani. @manasalazar.

Na naslovni fotografiji Luca Braidot in Maxime Marotte. Foto Santa Cruz.

Preberi še

Prestopi 2021: Vergier k Treku, Sarrou k Specializedu

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam