BMX tahitre
11. septembra 2020

V soboto in nedeljo bo pestro na Štajerskem, s 3. in 4. dirko slovenskega pokala. Pa fotogalerija z B4X Ajdovščina, Verone pri Lokalne Ajdovščina, vabilo v Baierdorf, napoved evropskega pokala v Franciji, opomnik za državno prvenstvo v pumptracku ter krajši video.

DP Maribor

V soboto 12. in nedeljo 13. septembra bosta na mariborski progi v organizaciji BSX Racing Teama potekali 3. in 4. dirka slovenskega pokala, sobotna dirka bo štela tudi za državno prvenstvo! Prijavljenih je kar 81 tekmovalk in tekmovalcev, ki prihajajo iz klubov BSX Racing Team (38 prijavljenih), KD Rajd (18), KK Črn trn (15), KD Lignit (2), TBP Lenart (1). V goste pride tudi sedmerica iz avstrijskega Baierdorfa, tako, da je pričakovati napeto dirkanje v vseh kategorijah.

Uradne tekmovalne kategorije za državno prvenstvo so:

  • Dečki -8
  • Dečki (9, 10)
  • Dečki (11, 12)
  • Dečki (13, 14)
  • Dečki (15, 16)
  • Moški 17+
  • Cruiser -29
  • Cruiser 30+

Neuradne tekmovalne kategorije:

  • Amaterji -6
  • Amaterji (7, 8, 9)
  • Amaterji (10, 11, 12)

Amaterji: tekmovalec brez tekmovalne licence Kolesarske zveze Slovenije (KZS) lahko tekmuje le s člansko izkaznico KZS. Cena izkaznice znaša 10 €, amaterji vozijo v svojih kategorijah ločeno od licenciranih tekmovalcev.

Ostala pravila in urnik si lahko ogledaš na tej povezavi.

Leta 2018 so državni prvaki v vseh kategorijah zadnjič oblekli majice s slovensko trobojnico in grbom. Sedaj se majice najboljšega v državi veselijo le starejši od 17 let. Foto Igor Sever.

B4X Ajdovščina

Pred tednom dni je bila na sporedu tretja dirka pokala B4X, ki je potekala v sklopu kolesarskega festivala Ajdovščina. Poročilo najdeš na mtb.si, fotogalerija pa je dostopna na b4x.si.

DP pumptrack

Ne pozabi! Točno čez teden dni, v petek, 18. septembra, na ljubljanskih Fužinah prvo uradno državno prvenstvo v pumptracku. Prijave na prijavim.se, razpis najdeš na kolesarska-zveza.si.

Verona in Lokalne Ajdovščina

Ajdovski internetni portal s kratkim poročilom s prvih dveh letošnjih dirk evropskega pokala v BMXu. Klik na lokalne-ajdovscina.si.

Baierdorf

V avstrijskem Baierdorfu, tam domuje istoimenski klub, ki je zvest član regijskega pokala Alpe-Adria, bosta 26. in 27. septembra na sporedu dirki štajerskega pokala. Vse informacije najdeš na tem mestu.

Evropski pokal Sarrians

V času slovenskega državnega prvenstva v pumptracku se bo v Franciji odvijal evropski pokal, saj bosta na sporedu letošnja tretja in četrta dirka. Med prijavljenimi zaenkrat ni slovenskih predstavnikov, je pa prijavljenih preko 600 tekmovalcev in tekmovalk. Startna lista in ostale informacije so na voljo na uec.ch.

Uradni video evropskega pokala Verona

Dva dneva vrhunskega dirkanja na 3. in 4. dirki pokala v Italiji. Obsežno poročilo si lahko prebral na naši strani.

Verona – European Cup 2020

THANK YOU RIDER!GRAZIE VOLONTARI!Impossibile condensare in pochi minuti tutte le emozioni dei due giorni di European Cup. Ci proviamo con questo video, che riassume alcuni momenti della gara sulla nostra Olympic Arena.E' stato un fine settimana elettrizzante, nonostante le limitazioni imposte dalle normative sul Covid che abbiamo cercato di far rispettare durante tutta la competizione.Il primo ringraziamento va ai tanti volontari che, con tanta fatica ma con altrettanto entusiasmo, hanno reso possibile questa manfestazione; un grazie di cuore agli sponsor per averci sostenuto e alle istituzioni che hanno fatto sentire la loro vicinanza: AGSM Verona, Avelia MioIndirizzo Srl, Vecomp Spa, Autospurghi Cacciatori Mario&Mirko, EDIL CDP srl – Vendita e Noleggio Edilizia Sport e Spettacolo, GazeboFlash, Energy Zeta e ID GroupGrazie infine alle società italiane e straniere che hanno deciso di prendere parte alle prime due prove di European Cup. Il nostro obiettivo rimarrà quello di migliorare sempre di più insieme a voi!GRAZIE DI CUORE A TUTTI!

Objavil/a Team BMX Verona dne Torek, 08. september 2020
Sledite nam