B4X pokal Slovenije, Ajdovščina
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
5. septembra 2020

Ajdovščina, Pale in BMX polovička. Super proga za dvoboj in dobro vzdušje pod okriljem ajdovskega kolesarskega festivala. Odlične predstave tekmovalcev domačega KK Črn trn in vseh ostalih udeležencev.

Nekaj akterjev pokala B4X je sicer manjkalo, ker se mudijo na dirkah evropskega pokala v BMXu v Veroni, a je večina tekmovalcev, ki imajo radi dvoboje, le uspela priti na petkovo popoldansko dirko, že tretjo letošnjo za pokal B4X. Tokrat pod okriljem vikend festivala. Danes bo na sporedu državno prvenstvo v 4krosu, jutri pa dirka v olimpijskem krosu za SloXcup.

Gneča na startu.

Čeprav so pred le triemi dnevi na progi potekala gradbena in vzdrževalna dela, je bila včeraj vrhunsko pripravljena. Drugega seveda ni pričakovati, ko se priprave lotijo člani domačega kluba.

Vrstni redi

U7: Aleksandar Gajić ne pozna poraza in je nanizal še tretjo zmago v letošnjem pokalu. Drugo mesto je osvojil Aljaž Curk.

U9: Maj Nanut prvo, Jaka Sever drugo in Vito Plahuta tretje mesto.

U11: Tretja zaporedna zmaga Jakoba Pračka. Na drugo mesto se je uvrstil Tine Dovžak, tretji je bil Matija Krečič.

U13: Najmnožičnejša kategorija na tokratni dirki, zmaga pa v roke Lenartu Severju. Na drugo mesto se je uvrstil Matej Novak, ki je ponovil uvrstitev z druge dirke pokala, tretje mesto je osvojil zmagovalec Svetega Jurija Mai Pokleka.

U15: Zmaga Tilnu Štravsu, drugo mesto Davidu Zabukovcu in tretje Anu Škedlju. KK Črn trn prvi dve mesti, ŠD Sveti Jurij pa tretje.

U19: Tretjeuvrščeni na drugi dirki pokala je dočakal zmago. Prvo mesto za Kevina Klančiča, drugo mesto je osvojil Luka Horvat Mohar.

Elite: Učenec je ugnal učitelja. Malo za šalo. Zmaga Roka Bajca, drugo mesto za BMX trenerja KK Črn trn Janija Volka, na najnižjo stopničko pa je stopil Janez Turk. Tako so najvišja mesta zapolnili člani domačega kluba.

Masters: Peter Dovžak je kot vino. Starejši je, boljše se pelje. Prvo mesto na domači progi. Na drugo stopničko je stopil Aleš Gomboc, zmagovalec dirke v Svetem Juriju, tretje mesto je osvojil Igor Sever, trener endura v domačem klubu KK Črn trn.

Najhitrejši po kategorijah

Ostale informacije najdeš na b4x.si.

Foto Matjaž Jazbar

Preberi še

B4X: Šempetrska vročica s skoraj 50 tekmovalci
B4X: Veselo v Svetem Juriju

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam